Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Preşedintele PLR Ion Hadârcă a participat la o lansare de carte a operelor reeditate ale scriitorului B.P. Hasdeu

|versiune pentru tipar||
PLR / 15 ianuarie 2014
Partidul Liberal Reformator

Astăzi, 15 ianuarie, Preşedintele PLR Ion Hadârcă a participat la o lansare de carte la biblioteca municipală B.P. Hasdeu.

Cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii, a avut loc lansarea colecţiei “B.P. Hasdeu. Scrieri” în 16 volume, ediţie îngrijită de Stancu Ilin şi Ionel Oprişan. Lansarea a fost însoţită de comunicări ale oamenilor de cultură, fiind condimentată de o suită de recitaluri din opera hasdeiană.

La eveniment au fost prezenţi vicepremierul pe problem sociale Tatiana Potîng, Ministrul Culturii Monica Babuc, Preşedintele Uniunii Scriitorilor Arcadie Suceveanu, scriitori, editori, jurnalişti şi alţi oameni de cultură dar şi simpli cititori şi amatori ai creaţiei lui B.P. Hasdeu.

“Lansarea acestei monumentale lucrări este evenimentul central al Zilei Naţionale a Culturii. Felicit cu acest prilej întreaga echipă care a contribuit la apariţia acestor volume. B.P. Hasdeu are calificativul de ctitor al culturii române dar şi al statului român modern. El a dăruit naţiunii române conştiinţa de entitate naţională.

Editarea acestor lucrări reprezintă un rezultat al acţiunilor şi ideilor începute şi promovate în anii ’90. Acum putem să vedem şi să cunoaştem acest mare dar adus culturii noastre naţionale, atît în spaţiul basarabean cît şi pentru întreaga cultură română.” a declarat în discursul său de felicitare Ion Hadârcă.

Sursa: www.plr.md

Declaraţia oficială a PLR cu privire la situaţia JurnalTV Liberal reformatorii au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu