Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Preşedintele PLR, Ion Hadârcă a avut o întrevedere cu reprezentantul PNUD în Moldova

|versiune pentru tipar||
PLR / 5 februarie 2014
Partidul Liberal Reformator

Astăzi, 5 februarie, Preşedintele PLR, Ion Hadârcă a avut o întrevedere cu dna Nicola Harrington-Buhay, Coordonator Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Reprezentant Permanent al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova.

În cadrul discuţiei au fost abordate mai multe subiecte de actualitate. Preşedintele PLR şi reprezentantul PNUD au discutat despre Legea cu privire la instituirea funcţiei de “avocat al poporului” sau Ombudsman. Dna Harrington a salutat adoptarea acestei legi şi a venit cu câteva propuneri de îmbunătăţire.

De asemenea, s-a discutat despre modificarea sistemului electoral. În context, doamna Harington a opinat că este nevoie de timp pentru ca alegătorii să înţeleagă sistemul de alegeri ce se propune şi a menţionat că este recomandabil să se facă schimbari la Codul electoral cu minim 11 luni înainte de alegeri.

Liderul PLR şi-a exprimat acordul faţă de acest aspect şi a menţionat că PLR consideră că trebuie asigurat şi dreptul la vot al cetăţenilor din afara hotarelor ţării prin identificarea unui sistem de vot pentru diasporă.

În final, dl. Hadârcă a apreciat efortul Organizatiei Natiunilor Unite în promovarea drepturilor omului în regiunea transnistreană şi a mulţumit dnei Harrington pentru suportul acordat de UNDP şi comunitatea internaţională societăţii moldoveneşti în procesul de reformare şi integrare europeană.

Departamentul Comunicare PLR
Sursa: www.plr.md

La mulţi ani, doamnă Tatiana Potîng! Poziţia Partidului Liberal Reformator cu referire la acţiunile de intimidare a administraţiei Liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol