Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Poziţia Partidului Liberal Reformator cu referire la acţiunile de intimidare a administraţiei Liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol

|versiune pentru tipar||
PLR / 5 februarie 2014
Partidul Liberal Reformator

Partidul Liberal Reformator manifestă îngrijorarea privind informaţia despre reţinerea, de către securitatea transnistreană, a conducerii Liceului cu predare în limbă română “Lucian Blaga” din Tiraspol.

Calificăm cele întîmplate drept o acţiune de intimidare în urma căreia vor avea de suferit membrii corpului didactic şi elevii liceului. Constatăm, că acest fapt se încadrează în seria de intimidări şi presiuni la adresa angajaţilor, elevilor liceelor cu predare în limba română din regiunea transnistreană, şi părinţilor acestora.

Remarcăm cu îngrijorare că în ultimul timp aceste presiuni s-au intensificat. În acest sens, solicităm tuturor organelor abilitate să intervină operativ pentru a asigura eliberarea directorului şi angajaţilor liceului. Solicităm membrilor Comisiei Unificate de Control să intervină de urgenţă pentru a obţine eliberarea celor reţinuţi ilegal.

Totodată, cerem ca în cadrul agendei de reglementare în formatul 5+2 să fie inclus prioritar subiectul şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului pentru a obţine de la partea transnistreană explicaţii şi angajament precum că activitatea tuturor instituţiilor de învăţământ în limba română nu va mai fi periclitată.

PLR îşi exprimă suportul conducerii liceului “Lucian Blaga”, personalului didactic, elevilor şi familiilor acestora şi declară disponibilitatea de a interveni plenar întru soluţionarea situaţiei create.

Departamentul Comunicare PLR
Sursa: www.plr.md

Preşedintele PLR, Ion Hadârcă a avut o întrevedere cu reprezentantul PNUD în Moldova Oleg Bodrug: Vom implementa proiecte pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al persoanelor din categoriile sociale defavorizate