Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Priorităţile Partidului Liberal Reformator în sesiunea primăvară-vară a Parlamentului

|versiune pentru tipar||
PLR / 13 februarie 2014
Partidul Liberal Reformator

Astăzi, 13 februarie, Preşedintele fracţiunii Partidului Liberal Reformator, Ion Hadârcă a enunţat în discursul său din cadrul şedinţei de deschidere a Sesiunii Parlamentare de primăvară-vară 2014, priorităţile PLR în Parlament şi Guvern.

Astfel, liderul liberal reformator a menţionat că “prioritatea priorităţilor rămâne asigurarea semnării Acordului de Asociere şi Liber Schimb cu Uniunea Europeană”.

De asemenea, Ion Hadârcă a declarat că în această sesiune parlamentară PLR se va concentra pe promovarea reformelor majore precum reforma organelor Procuraturii, aprobarea noului Cod al Educaţiei, noua lege a Finanţelor Publice şi a Responsabilităţii bugetar-fiscale şi alte proiecte de amploare.

Totodată, Strategia şi noua lege în domeniul tineretului, Codul Militar şi Strategia Militară în Armată, o lege cadru care reglementează salubrizarea localităţilor, consolidarea şi conservarea ariilor protejate şi a biodiversităţii în sfera Mediului, reforma Agenţiei “Moldsilva” prin care să se facă ordine în problema arendei şi administrării spaţiilor arendate din păduri, continuarea programului de reabilitare a drumurilor naţionale şi sutele de proiecte de modernizare a drumurilor locale, consfinţirea prin lege a dezvoltării reţelei rutiere ca o prioritate naţională, sunt proiecte care au început deja să fie puse în practică şi care vor fi duse până la capăt de către reprezentanţii PLR în aceste structuri.

În acelaşi timp, Ion Hadârcă a adus în atenţia publică necesitatea apropierii cetăţenilor din diasporă prin acordarea sprijinului în probleme ce ţin de perfectarea actelor de stare civilă, accesibilitate la asistenţă juridică şi logistică atunci când doresc să fie mai bine conectaţi cu cei de acasă printr-o reţea de transport şi telecomunicaţii fezabile.

În final, Preşedintele fracţiunii liberal reformatoare a subliniat că cetăţenii Republicii Moldova aşteaptă de la guvernare integritate, stabilitate, consecvenţă şi predictibilitate în dezvoltarea statului în vederea realizării obiectivului naţional — integrarea europeană.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

PLR salută avansarea procesului de liberalizare a regimului de vize cu UE pentru moldoveni Discursul Preşedintelui Fracţiunii Parlamentare PLR, Ion Hadârcă, în cadrul şedinţei de deschidere a Sesiunii Parlamentare de primăvară-vară 2014