Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Iniţiativă legislativă a PLR în susţinerea moldovenilor din Diasporă

|versiune pentru tipar||
PLR / 15 februarie 2014
Partidul Liberal Reformator

Partidul Liberal Reformator vine cu o nouă iniţiativă în sprijinul Diasporei. Fracţiunea parlamentară a PLR a înegistart o iniţiativă legislativă privind introducerea Licenţelor de transport pentru toate categoriile de transportatori de pasageri şi/sau colete, care activează în ţările în care locuiesc comunităţi importante de cetăţeni ai Republicii Moldova.

Introducerea Licenţelor va însemna pentru majoritatea transportatorilor eliminarea unui pericol permanent de a fi amendaţi de către poliţia rutieră a ţărilor din Uniunea Europeană. Acest lucru va permite desfăşurarea activităţii în condiţii normale pentru cele câteva mii de persoane antrenate actualmente în acest domeniu de activitate.

Licenţele vor permite transportatorilor din Republica Moldova desfăşurarea activităţii în deplină legalitate, în corespundere cu normele legale valabile în ţările Uniunii Europene. Aceasta va permite păstrarea legăturilor dintre emigranţii moldoveni şi membrii familiilor acestora, din ţara de origine.

Procedura de licenţiere a transportului de colete, inclusiv a coletelor alimentare, trebuie să conţină prevederi privind obligativitatea echipării unităţilor de transport cu compartimente frigorifice, în cazul transportului coletelor alimentare. Aceasta va permite transportarea coletelor alimentare cu respectarea normelor sanitare şi igienice, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra sănătăţii publice şi va reduce numărul cazurilor de intoxicare cu alimente perimate în urma unui transport îndelungat în condiţii neadecvate.

În paralel, Partidul Liberal Reformator pledează pentru aprofundarea colaborării între forţele de ordine din Republica Moldova şi autorităţile statelor de destinaţie a Diasporei, pentru prevenirea şi contracararea unor fenomene negative, cum ar fi racketul la care sunt supuşi deseori transportatorii moldoveni.

Departamentul Comunicare PLR
Sursa: www.plr.md

Ana Guţu: Un patriotard la Cotroceni sau Ghimpu — oratorul PLR a făcut o donaţie de carte liceului “Mihail Sadoveanu” din Fîrlădeni, Căuşeni