Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Preşedintele PLR, Ion Hadârcă, decorat de Preşedintele Lituaniei

|versiune pentru tipar||
PLR / 17 februarie 2014
Partidul Liberal Reformator

Preşedintele Partidului Liberal Reformator, deputatul Ion Hadârcă participă la Vilnius, în perioada 16–17 februarie 2014, la celebrarea celei de-a 96-a Aniversării a restabilirii independenţei Lituaniei.

În cadrul ceremoniei dedicate conferirii distincţiilor de stat, deputatului Ion Hadârcă i-a fost conferită Crucea de Cavaler al Ordinului Lituanian “Marele Duce Gediminas” pentru merite în recunoaşterea restabilirii independenţei Lituaniei. Distincţia i-a fost acordată de Preşedintele Republicii Lituania, Dalia Grybauskaite.

În cadrul vizitei în Lituania, deputatul Ion Hadârcă a avut întrevederi cu Vicepreşedintele Seimas-ului Lituaniei, Benediktas Jodka, şi cu Preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova, Sergiu Ursul, care este originar din Republica Moldova. Întrevederile se înscriu în linia dialogului dintre cele două legislative şi s-au axat pe un schimb amplu de opinii privind consolidarea relaţiei interparlamentare moldo-lituaniene.

Parlamentarii lituanieni au reconfirmat sprijinul constant al Vilniusului pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi au dat asigurări că vor veni în întâmpinarea provocărilor ce ar putea apărea în îndeplinirea angajamentelor asumate de Chişinău pentru realizarea obiectivelor de integrare europeană. De asemenea, a fost menţionată importanţa realizării unei noi etape în asocierea politică şi integrarea economică a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. La rândul său, deputatul Ion Hadârcă a exprimat mulţumiri pentru sprijinul concret acordat de Lituania la nivelul UE în vederea parafării integrale a Acordului de Asociere şi a Acordului Aprofundat şi Cuprinzător de Liber Schimb, în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

În timpul vizitei la Vilnius, Ion Hadârcă a avut o întânire şi cu Preşedintele Uniunii Scriitorilor din Lituania, Antanas Jonynas.

Sursa: www.plr.md

Partidul Liberal Reformator a dat startul Conferinţelor teritoriale şi locale ale organizaţiilor de partid Partidul Liberal Reformator condamnă violenţele sângeroase din Kiev