Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Vicepreşedintele PLR Dorin Duşciac a avut întrevederi cu înalţi oficiali la Bruxelles

|versiune pentru tipar||
PLR / 21 februarie 2014
Partidul Liberal Reformator

Vicepreşedintele Partidului Liberal Reformator Dorin Duşciac a întreprins, miercuri, 19 februarie, o vizită de lucru la Bruxelles.

În cadrul vizitei, vicepreşedintele PLR a avut o serie de întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni.

Astfel, în debutul vizitei sale la Bruxelles, Dorin Duşciac s-a întâlnit cu ministrul pentru românii de pretutindeni, vicepreşedintele Internaţionalei Liberale, Cristian David. Discuţiile dintre cei doi s-au axat pe o serie de aspecte ce ţin de colaborarea între asociaţiile din diasporă, constituite de românii de pe ambele maluri ale Prutului. Vicepreşedintele PLR a adus mulţumiri oficialului român pentru sprijinul constant pe care România îl oferă asociaţiilor diasporei basarabenilor şi a apreciat înalt eficienţa şi deschiderea pe care o manifestă în acest sens Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Institutul Cultural Român şi a alte instituţii ale statului român.

De asemenea, liberal-reformatorul Dorin Duşciac s-a întâlnit cu europarlamentarul Sir Graham Watson, Preşedintele Partidului ALDE (Alianţa Liberalilor şi a Democraţilor pentru Europa), raportor pentru Republica Moldova din Parlamentul European.

În numele Partidului Liberal Reformator, Dorin Duşciac a adresat liderului ALDE mulţumiri pentru sprijinul constant acordat în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Un rezultat concret şi pozitiv al acestei implicări active a d-lui Watson este liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni, care a trecut recent de Comisia LIBE a Parlamentului European.

Ulterior, vicepreşedintele PLR a avut o întrevedere cu directorul executiv al Forumului Liberal European, Susanne Hartig. Dialogul s-a concentrat pe posibilităţile de a organiza în viitorul apropiat o serie de activităţi în Republica Moldova, în colaborare cu organizaţiile societăţii civile, cu adepţii ideilor şi valorilor liberale. Implementarea acestor activităţi va constitui un sprijin puternic pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. O atenţie deosebită va fi acordată implicării active a liderilor din tânăra generaţie şi a activiştilor din teritoriu care împărtăşesc valorile liberale.

Sursa: www.plr.md

Partidul Liberal Reformator are fracţiune în Consiliul raional Călăraşi Partidul Liberal Reformator a depus flori şi a aprins lumânări în memoria victimelor violenţelor din Ucraina