Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

PLR salută votul din Parlamentul European pentru abolirea vizelor pentru Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PLR / 27 februarie 2014
Partidul Liberal Reformator

Partidul Liberal Reformator felicită cetăţenii Republicii Moldova cu o nouă victorie în procesul de Integrare Europeană şi anume, cu votarea de către Parlamentul European a regulamentului care va permite eliminarea vizelor de intrare pe teritoriul Uniunii Europene pentru cetăţenii Republicii Moldova.

PLR îşi exprimă speranţa că în urma consumării procedurilor birocratice, începând cu sfârşitul lunii mai cetăţenii Republicii Moldova, deţinători de paşapoarte biometrice, nu vor mai avea nevoie de vize pentru a se afla pe teritoriul Uniunii Europene pe o perioadă de până la 90 de zile pe parcursul a şase luni. Decizia finală privind regimul liberalizat de vize va fi luată de Consiliul Uniunii Europene, în luna aprilie. Ulterior, aceasta va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Iar la 20 de zile după publicare, decizia de ridicare a vizelor va intra în vigoare.

Totodată, PLR salută votul de astăzi din Parlamentul European care este inclusiv o recunoaştere a eforturilor guvernării pro-europene din Republica Moldova. Şi acest succes este rezultatul muncii comune a cetăţenilor Republicii Moldova.

Partidul Liberal Reformator va continua să implementeze angajamentele pe care şi le-a asumat în faţa cetăţenilor în ceea ce priveşte apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Suntem conştienţi că pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie de continuarea reformelor care să ducă la modernizarea Republicii Moldova, iar noi vom insista în continuare şi vom participa la înfăptuirea lor. Pentru că împreună avem un viitor european.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Partidul Liberal Reformator solicită unele modificări în Codul Audiovizualului La mulţi ani, doamnă Ana Vasilachi!