Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Deputaţii Partidului Liberal Reformator învaţă din experienţa statelor europene în reformarea sectorului de apărare şi de securitate naţională

|versiune pentru tipar||
PLR / 13 martie 2014
Partidul Liberal Reformator

Deputaţii PLR Oleg Bodrug şi Anatol Arhire au participat, în perioada 10–11 martie, la un seminar de schimb de experienţă cu subiectul reforma sectorului de securitate şi apărare a statului.

Atelierul a fost organizat de Centrul European de Studii în domeniul securităţii “George C. Marshall” (Germania, or. Garmish-Partenkirchen) şi reprezintă un proiect bazat pe obiectivul “Reforma sectorului de securitate şi apărare” al Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului, iniţiat în anul 2013 de Biroul de Cooperare Militară de pe lângă Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Scopul evenimentului a fost să întrunească factori de decizie din ţară, care în activitatea lor au tangenţă sau sunt implicaţi nemijlocit în procesul de reformă a sectorului de securitate şi apărare. În cadrul evenimentului au avut loc întâlniri cu conducerea Centrului European de Studii în domeniul securităţii “George C. Marshall” şi nemijlocit cu Directorul Centrului, Generalul Keith W. Dayton.

În cadrul atelierului participanţii au avut ocazia să cunoască experienţa internaţională şi bunele practici în implementarea strategiilor de securitate, de asemenea evenimentul a reprezentat o platformă favorabilă pentru un dialog constructiv cu referire la acţiunile întreprinse anterior, precum şi modalităţi de definitivare a documentelor strategice în domeniul dat, în condiţii de austeritate.

Participanţii la eveniment au discutat despre importanţa domeniului securităţii naţionale în aspiraţiile de integrare europeană şi implementarea strategiilor de securitate în ţările care au devenit membre ale Uniunii Europene şi NATO.

Sursa: www.plr.md

La mulţi ani doamnă Ana Guţu Tatiana Potîng: Trebuie să apropiem copiii de carte