Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Vice-preşedintele PLR, Dorin Duşciac a avut o întrevedere cu Preşedintele Institutului Cultural Român, Lilian Zamfiroiu

|versiune pentru tipar||
PLR / 21 martie 2014
Partidul Liberal Reformator

Vice-preşedintele Partidului Liberal Reformator, dl Dorin Duşciac, a avut o întrevedere cu dl Lilian Zamfiroiu, Preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR). Întrevederea a avut loc la Paris în după-amiaza zilei de 21 martie 2014.

Dl Dorin Duşciac a ţinut în primul rînd să aducă mulţumiri Preşedintelui ICR, pentru deschiderea manifestată de instituţia pe care o conduce domnia sa faţă de asociaţiile basarabenilor din Diasporă.

În afara graniţelor României şi ale Republicii Moldova comunităţile emigranţilor originari din cele două state româneşti se află în strînsă interacţiune permanentă. În Diasporă, frontierele între românii de pe ambele maluri ale Prutului sunt inexistente şi de jure, şi de facto. În aceste condiţii, este deosebit de important ca instituţiile statului român de peste hotare să nu facă nici o distincţie între români şi comunităţile acestora, oricare ar fi statul din care ei sunt originari.

Întregirea spaţiului cultural românesc este deja o realitate în Diasporă, şi în mare parte acest lucru a devenit posibil graţie activităţii prodigioase a Institutului Cultural Român. Cu sprijinul activ al ICR, Republica Moldova devine în mod natural parte componentă a spaţiului cultural românesc şi, implicit, european.

Discutiile s-au axat şi pe oportunitatea creării unei platforme online, care ar permite interacţiunea oamenilor de cultură români din Diasporă, şi promovarea creaţiilor artistice ale acestora în ţările de origine. Crearea unei reţele moderne şi funcţionale a oamenilor de cultură din afara spaţiului geografic românesc va contribui la o mai bună interconectare a valorilor şi la o sinergie a iniţiativelor culturale româneşti din întreaga lume.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

A fost constituită Organizaţia Tineretului Liberal Reformator USM Tinerii liberal reformatori au organizat o acţiune de salubrizare şi împădurire cu ocazia Zilei Mondiale a Apelor şi Pădurilor