Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Partidul Liberal Reformator, interesat de soluţionarea problemelor femeilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PLR / 25 martie 2014
Partidul Liberal Reformator

Liderii Partidului Liberal Reformator au participat la forumul public “Parteneriat pentru o Moldovă Incluzivă şi Prosperă: Femeile Contează!”

La eveniment au fost prezenţi vicepreşedinţii Partidului Liberal Reformator Tatiana Potîng şi Vitalie Marinuţa, secretarul general al PLR Roman Clima, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile, femei-lider şi legislatori. Aceştia au făcut un schimb de opinii referitor la priorităţile de dezvoltare în Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii au fost abordate problemele femeilor afectate de violenţă, de HIV SIDA, ale celor în etate, ale femeilor care s-au întors recent de la muncă în străinătate, ale celor de etnie romă şi ale altor grupuri sociale. Doamnele au venit cu mai multe propuneri de îmbunătăţire a legislaţiei ce ţine de implicarea femeilor în viaţa social-politică.

Prezentă la eveniment, vicepreşedinta Partidului Liberal Reformator Tatiana Potîng a reiterat importanţa implicării active a femeilor în asigurarea bunăstării şi prosperităţii ţării, susţinerea grupurilor vulnerabile de femei prin politici şi servicii incluzive, relansarea şi modelarea viitorului ţării prin promovarea femeilor, inclusiv în viaţa politică. Asta în contextul în care, în prezent, organizaţiile de femei a PLR sunt în proces de creare.

Forumul a fost organizat de reprezentanţa ONU în Republica Moldova şi UN Women.

Sursa: www.plr.md

Liberal reformatorii din raionul Donduşeni şi-au ales organele de conducere în cadrul Conferinţei Teritoriale a partidului Partidul Liberal Reformator a înregistrat un proiect de lege privind retragerea Republicii Moldova din CSI