Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Partidul Liberal Reformator a înregistrat un proiect de lege privind retragerea Republicii Moldova din CSI

|versiune pentru tipar||
PLR / 25 martie 2014
Partidul Liberal Reformator

Partidul Liberal Reformator a înregistrat astăzi un proiect de lege care prevede retragerea Rebublicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI). Iniţiativa legislativă semnată de membrii fracţiunii prevede denunţarea acordului de constituire a CSI.

Iniţiativa este determinată de acţiunile Federaţiei Ruse care sunt ilegale şi abuzive, contrare normelor internaţionale. O dovadă este ocuparea unei părţi a Republicii Moldova, stat membru a Comunităţii Statelor Independente, în anul 1992, a Georgiei — stat membru al Comunităţii Statelor Indepentente, în anul 2008 şi a Ucrainei stat membru-fondator al Comunităţii Statelor Independente, în anul 2014, precum şi încălcarea şi nerespectarea angajamentelor asumate la de Federaţia Rusă la Summit-ul OSCE de la Istambul privind retragerea trupelor ruseşti din Republica Moldova. Considerăm că prezenţa în această organizaţie şi mecanismele ei sunt ineficiente şi nu contribuie la bunăstarea şi pacea în regiune, dovadă fiind agresiunea şi invadarea statelor membre a Comunităţii de către Federaţia Rusă având calitatea de stat membru — fondator. În acest sens Republca Moldova va denunţa Acordul de consituire a Comunităţii Statelor Independente.

Menţionăm că pentru ieşirea Republicii Moldova din CSI este nevoie ca Parlamentul să adopte o lege organică care prevede acest fapt.

Partidul Liberal Reformator îndeamnă toate forţele politice din Republica Moldova să susţină această iniţiativă.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Partidul Liberal Reformator, interesat de soluţionarea problemelor femeilor din Republica Moldova Tineretul Liberal Reformator şi-a constituit organizaţie în cadrul ULIM