Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Discursul lui Valeriu Saharneanu în Parlament: PCRM — Coloana a Cincea a Federaţiei Ruse în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PLR / 3 aprilie 2014
Partidul Liberal Reformator

Dle Preşedinte,
Stimate dle prim-ministru,

Indignat de felul în care PCRM înţelege să reprezinte interesele Republicii Moldova întro situaţie de criză provocată de anexarea Crimeii de la Ucraina de către Rusia, eram pornit să condamn acţiunea lor de astăzi, găsind motivele pentru care a fost depusă moţiunea dezbătută astăzi drept absurdă.

Dar privind mai atent şi sintetizând şi această acţiune, dar şi comportamentul în general al comuniştilor în context istoric vreau să le zic că bine fac, pentru că astfel ei se autodemască, îşi arată adevărata lor faţă: din faşă ei reprezintă în arealul nostru politic interesele Federaţiei Ruse şi astfel ei sunt Coloana a Cincea a acestei ţări agresoare. În această postură, PCRM provoacă de ani de zile doar daune poporului Republicii Moldova — aflându-se în opoziţie provoacă daune morale, la guvernare fiind — mari prejudicii materiale şi sunt principala frână în calea dezvoltării noastre.

Iată doar trei mari pagube pricinuite de PCRM în postura de partid de guvernare:

  1. Între anii 2001–2009 PCRM a “reuşit” performanţa pe dos a transformării Republicii Moldova în cea mai săracă ţară a Europei în timp ce toate ţările Europei au înregistrat indici notabili în dezvoltarea lor, profitând de o perioadă prielnică din toate punctele de vedere. Doar o forţă rău-intenţionată putea să prejudicieze atât de mult dezvoltarea unui stat;
  2. În timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009, dar mai cu seamă după această zi timp de mai multe luni, PCRM s-a dedat la omoruri, a torturat, a violat, a schingiuit sute de tineri şi copii, comportându-se ca o guvernare totalitară, agresoare în raport cu populaţia propriului stat;
  3. În perioada 6 aprilie 2009 — 29 iulie 2009, PCRM a promovat o politică agresivă în raport cu ţările vecine, cu Uniunea Europeană şi SUA, izolând Republica Moldova în plan internaţional. Nimeni nu mai dorea să aibă relaţii cu o guvernare torţionară, de tipul celei existente în Coreea de Nord.

Pentru ca să ştiţi cine sunteţi şi de unde proveniţi, tovarăşi comunişti, vă rog să fiţi atenţi la câteva date referitoare la fenomen prezentate în baza exemplelor secolului XX.

Coloana a cincea este denumirea dată agenturii generalului Franco şi care activa în Republica Spaniolă în perioada războiului civil dintre 1936–1939.

Semnificaţie — spion, terorist, diversionist, provocator, agenţi de influenţă.

Etimologia fenomenului

Noţiunea “Coloana a 5-a” aparţine generalului spaniol Emilio Mola Vidal, care conducea armata naţionalistă (fascistă, n.n.) în perioada războiului civil. Înaintând spre Madrid, el a transmis prin radio un comunicat către populaţia capitalei Spaniei, în care a anunţat că pe lângă cele patru coloane militare pe care le are la dispoziţie, mai exista una chiar în Madrid, care la momentul decisiv va ataca din spate. “Coloana a 5-a” crea panică, operând sabotaje, diversiuni şi spionaj.

Atât până cât şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (1939 — 1945), “coloana a 5-a” se numea agentura nazistă din diferite ţări. “Coloana a 5-a” a influenţat ocuparea rapidă a Franţei de către Germania nazistă în 1940, dar şi o parte din România — Basarabia şi Bucovina de Nord — de către Uniunea Sovietică bolşevică tot în acelaşi an. (sursa: Wekipedia)

În Republica Moldova Coloana a cincea a fost folosită în timpul războiului de pe Nistru prin spionii infiltraţi în Armata Naţională şi care transmiteau centrelor KGB, în timp real, toate comandamentele Statului Major către forţele dislocate în zona de impact cu inamicul.

În mişcarea naţională de eliberare prin infiltrarea agentului Roşca având misiunea slăbirii impactului în mijlocul maselor largi a ideilor de eliberare naţională, compromiterea acestor idei şi destrămarea mişcării fapt încercat în 2005 şi 2009.

În timpul evenimentelor din 7 aprilie, prin infiltrarea în mişcarea de protest a partidelor de opoziţie şi a tineretului a forţelor locale mobilizate, îmbinate cu comandouri speciale aduse de peste Nistru, împrumutate de la regimul anticonstituţional din zona de ocupaţie şi cu agentura kaghebist-feesbistă ieşită în desfăşurarea pe teren a măsurilor active de destabilizare;

În timpul guvernării Alianţelor şi a Coaliţiei pro-europene de după anul 2009, prin consolidarea de către Federaţia Rusă a partidului comunist şi a formaţiunilor antinaţionale şi anti-democratice, activizarea lor în vederea destabilizării situaţiei social-politice şi stoparea parcursului european al Republicii Moldova.

Ceea ce întreprinde acum PCRM în calitate de cap de porc al Coloanei a Cincea, asistat de năpârcile ieşite de el, PSRM şi altele, face parte din acelaşi scenariu.

Numai că cetăţenii RM cunosc adevărata faţă a comuniştilor: ei sunt duşmanii interesului naţional, sunt muma corupţiei, a hoţiei, a sărăciei şi a dezmăţului antinaţional.

Aşadar acţiunile comuniştilor, inclusiv această moţiune este cântecul de lebădă al lor. Republica Moldova urmează cu hotărâre drumul ei european chiar şi în aceste condiţii extrem de complexe. Iar cetăţenii se vor convinge din ce în ce mai mult că Republica Moldova are nevoie, inclusiv în opoziţie, de forţe politice care să lupte pentru a avansa pe treptele civilizaţiei, nu de forţe care să dărâme cu multă ostentaţie aceste trepte.

Partidul Liberal Reformator nu va susţine moţiunea comuniştilor fiindcă ea este o tentativă a Coloanei a Cincea care ţinteşte să provoace alt rău de proporţii poporului nostru — să întrerupă drumul european al Republicii Moldova.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Consilierii Preşedintelui României, în vizită la Partidului Liberal Reformator Discursul Anei Guţu în Parlament: Nu există neutralitate, atitudinea face diferenţa