Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Valeriu Saharneanu în plenul Parlamentului: Vladimir Voronin, mincinosul nr. 1 al Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PLR / 11 aprilie 2014 | 
Partidul Liberal Reformator

Stimaţi deputaţi,

În şedinţa de joi, 21 noiembrie 2013, deputatul comunist Voronin a dezlănţuit împotriva mea un atac calomnios, afirmând că aşi fi fost un agent KGB de când m-am născut, afirmând că, citez din stenograma şedinţei: “…noi ţi-om demonstra şi dosarele pe câţi oameni … i-ai băgat la timpul respectiv la dubală, cum ţi-ai bătut joc de oameni”, citat încheiat. Această afirmaţie calomnioasă a fost urmată imediat de un şantaj, care trebuie considerat drept ameninţare, citez: “…du-te de bună voie de aici…”

Întrucât asemenea soi de calomnii au fost turnate de la microfoane, constant şi obsesiv în parlament şi în alte spaţii publice de către exponenţi ai găştii comuniste extremiste, leninist-stalinist-troţchiste, preluate mai apoi şi de către deputatul Mihai Ghimpu şi o parte dintre acoliţii lui — Gheorghe Brega şi Valeriu Munteanu, am solicitat, prin interpelări adresate SIS, MAI şi Procuraturii Generale să examineze în instituţiile respective prezenţa vre-unui dosar de agent, de persoană racolată, informator sau colaborator al serviciilor secrete sovietice ori post-sovietice; prezenţa vre-unui cazier sau a altor documente care ar dovedi că în urma unor asemenea activităţi ale mele a avut de suferit careva persoană, precum a afirmat în plin parlament deputatul Voronin. Solicitarea mea a fost că dacă există asemenea materiale-dovezi, ele să fie făcute publice.

Am primit între timp răspunsul de la Serviciul de Informaţii şi Securitate şi MAI şi Procuratura Generală pe care vreau să le dau citire din răspunsul original:

Ministerul Afacerilor Interne:

Urmare interpelării Dumneavoastră adresate în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului din 21 noiembrie curent, Ministerul Afacerilor Interne vă informează, că datele de identitate ale Dumneavoastră nu figurează în Registrul informaţiei criminalistice şi criminologice al Republicii Moldova. Concomitent Vă comunic, că Ministerul Afacerilor Interne nu dispune de careva date privind tragerea Dumneavoastră la răspundere contravenţională.

Semnează: Dorin Recean, Ministru

Serviciul de Informaţii şi Securitate:

Referitor la interpelarea din şedinţa în plen a Parlamentului din 21 noiembrie 2013, Serviciul de Informaţii si Securitate al Republicii Moldova consemnează lipsa dosarelor în privinţa Dumneavoastră.

Semnează: Mihai Balan, Director

Procuratura Generală:

Procuratura Generală a examinat solicitarea, adresată în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului din 21.11.2013, privind controlul existenţei dosarelor în privinţa activităţii Dvs. ca colaborator confidenţial al Serviciului de Informaţii şi Securitate sau Ministerului Afacerilor Interne. În rezultatul controlului efectuat s-a stabilit că nu aţi fost şi nu sunteţi colaborator confidenţial al autorităţilor indicate şi nu există dosare referitor la antrenarea Dvs. în această activitate.

Semnează: Alexandru Lozan, Procuror, şef al secţiei control al activităţii operative de investigaţi şi asigurare a regimului secret.

Precum vedeţi, faptele s-au adeverit. Dar numai pe partea pe care a făcut referinţă subsemnatul în replica din 21 noiembrie 2013 chiar atunci, la răbufnirea verbală necontrolată a căpeteniei comuniste. Şi acest adevăr este precum că Vladimir Voronin este un mincinos de care nu a mai auzit pământul, este un calomnios fără pereche. Faptul că Voronin iese la microfon şi minte cu neruşinare în văzul lumii, fără să aibă la bază nici un câtuşi de mic motiv şi nici o câtuşi de mică dovadă, arată că acest ins nu pune preţ nici cât negru sub unghie pe dreptatea vorbei sale, că dânsul poate rosti neadevăruri fără să clipească din ochi, poate calomnia cu uşurinţă, din ură ori din plăcerea de a face rău, pur şi simplu. Este o manifestare de dezechilibru psihic paranoidal, dacă ar fi să se pună in diagnostic.

Vă daţi seama ce înseamnă acest tip de politician care a avut şi calitatea de şef de stat timp de aproape nouă ani? El a minţit permanent şi atunci când a spus că va da poporului pâine şi lapte ieftin, şi atunci când a spus că va rezolva problema transnistreană, şi atunci când a spus că va munci pentru integrarea europeană, şi atunci când a spus că nu a fraudat alegerile, şi atunci când a spus că repară biserici dar de fapt buzunărea bănci, companii şi oameni de afaceri în interesul personal, şi atunci când a învinuit pe altcineva de lovitura de stat, şi atunci când a spus că nu el a distrus Declaraţia de Independenţă, şi atunci când a zis că nu ştie nimic de moartea şi schingiuirea tinerilor în subsolurile poliţiei lui. Acest mincinos a avut impertinenţa să iasă săptămâna trecută la microfonul parlamentului şi să declare că nu este vinovat pentru torturile din aprilie 2009, că mâinile lui sunt curate, nu sunt murdare de sânge. Adevărat a spus cineva: “Comuniştii nu au fost doar mincinoşi, ci şi mari ipocriţi; cu toţii se numeau patrioţi şi spuneau că îşi iubesc ţara. Atât de mult şi-au iubit ţara încât de foarte multe ori era cât pe ce să-şi piardă minţile, altfel nu ar fi confundat iubirea cu violarea”.

Lui Mihai Ghimpu şi acoliţilor lui înhămaţi alături de comunişti la acelaşi car al urii pot să-i răspund cu o replică puţin parafrazată din Friedrich Nietzsche: “Nu sunt supărat pentru că ai minţit. Sunt supărat că de acum înainte nu te mai pot crede”. C.î.

Dle Ghimpu nu te va mai crede foarte multă lume de acum înainte şi bine va face. Fiindcă dacă te credeam noi, în aprilie 2013, atunci când desenai cai verzi pe pereţi, acum la guvernare erau doar mincinoşii şi torţionarii, colegii dumneavoastră de opoziţie. Astăzi am avut să ne aflăm departe, foarte departe de obiectivul european, pe care îl trădase-i.

În acelaşi timp te rog să nu pierzi: dacă SIS-ul, Procuratura Generală ori MAI au dat răspunsurile care nu vă arangează pe dumneavoatră şi pe Voronin există speranţa că poate Curtea Constituţională are capacitatea necesară să găsească ceva. E suficient să faceţi o declaraţie în plus.

În privinţa lui Voronin: având în vedere că unele sondaje ne mai arată opţiunii care cheamă năpasta comunistă să vină a treia oară pe capul nostru, faptul că în RM nu există o lege a lustraţiei care să îngrădească venirea la putere a torţionarilor, dar şi faptul că un proces de judecată iniţiat împotriva mincinosului deputat ar invoca ridicarea imunităţii lui parlamentare, lucru deocamdată incert, îmi asum dreptul şi obligaţia să prezint cu altă ocazie parlamentului şi societăţii probe concludente care să ne spună cine este de fapt părintele corupţiei şi sărăciei, al statului mafiot şi al statului torţionar — personajul politic Vladimir Voronin.

Aşa că pe curând, tovarăşe Voronin.

Sursa: www.plr.md

Partidul Liberal Reformator a donat un lot de carte liceului “Dimitrie Cantemir” din raionul Cantemir Tineretul Liberal Reformator a organizat Conferinţă Teritorială la Soroca