Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Copreşedinta PLR Ana Guţu a avut o întrevedere cu secretarul adjunct al NATO Alexander Vershbow

|versiune pentru tipar||
PLR / 12 mai 2014
Partidul Liberal Reformator

La 12 mai Ana Guţu, deputat liberal reformator, preşedinta Comisiei politică externă şi integrare europeană, a participat la întrevederea cu Alexander Vershbow, secretar adjunct NATO, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, oficialul NATO a exprimat sprijinul Alianţei Nord-Atlantice pentru parcursul europoean al Republicii Moldova şi a menţionat importanţa colaborării cât mai strânse dintre NATO şi Moldova.

Ana Guţu şi-a expus opinia referitor la situaţia politică din regiune, care în virtutea războiului civil declanşat în Ucraina cu implicarea directă a Rusiei, nu mai lasă loc pentru neutralitate. Deputatul liberal reformator a declarat că partidul pe care îl reprezintă pledează pentru integrarea Republicii Moldova în NATO şi a opinat că acest deziderat este posibil de realizat pe termen mediu. Pentru aceasta e nevoie de o campanie vastă de informare a cetăţenilor Republicii Moldova, o bună parte dintre care este dominată de vechea mentalitate sovietică. Ana Guţu i-a mulţumit înaltului ofical NATO pentru sprijinul acordat RM în modernizarea armatei naţionale şi a serviciilor de securitate.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

9 Mai — zi de comemorare a tuturor victimelor celui de-al doilea război mondial Conducerea PLR a avut întrevederi cu preşedintele Consiliului European şi preşedinţii Parlamentelor din Statele Baltice şi Nordice