Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Concurs de traduceri la Universitatea “Alecu Russo” din Bălţi pe baza operei lui Ion Hadârcă

|versiune pentru tipar||
PLR / 21 mai 2014
Partidul Liberal Reformator

Preşedintele Partidului Liberal Reformator, Ion Hadârcă, a participat ieri, 20 mai, la festivitatea de premiere a Concursului de traduceri, în baza operei sale, organizat de Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii “Alecu Russo” din Bălţi.

La eveniment au mai participat Ala Sainenco, decan al Facultăţii de Litere a Universităţii “Alecu Russo”; Anatol Moraru, profesor şi scriitor; Nicolae Leahu, profesor, poet şi critic literar; Valentina Botnariuc, lector la Universitatea “Alecu Russo” din Bălţi şi Ana Bantoş, critic şi istoric literar.

La cea de-a patra ediţie a Concursului de traduceri au participat 29 de studenţi, dintre care nouă de la Universitatea de Stat din Moscova.

Concurenţii au tradus patru dintre lucrările poetului Ion Hadârcă în cinci limbi: franceză, engleză, poloneză, ucraineană şi rusă.

Traducerile înscrise în concurs au fost jurizate de către cadre didactice de la Universitatea “Alecu Russo” din Bălţi.

Câştigătorii au primit diplome şi premii băneşti.

Ion Hadârcă a mulţumit studenţior pentru implicare, efortul depus la realizarea acestor traduceri şi a vorbit despre experienţa personală în acest domeniu. Totodată, Ion Hadârcă a adus în dar Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii “Alecu Russo” câteva volume din opera personală.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Tineretul Liberal Reformator a organizat Conferinţe Teritoriale la Orhei şi Călăraşi Comisarii europeni Cecilia Malmstrom şi Dacian Cioloş sprijină parcursul european al Republicii Moldova