Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Comisarii europeni Cecilia Malmstrom şi Dacian Cioloş sprijină parcursul european al Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PLR / 23 mai 2014
Partidul Liberal Reformator

La 22 mai, deputatul liberal reformator Ana Guţu a participat la întrevederea cu Cecilia Malmstrom, Comisar european pentru afaceri interne, şi Dacian Ciolos, Comisar european pentru agricultură. Vizita comisarilor europeni se înscrie în agenda apropiatei semnări de către Republica Moldova a Acordului de Asociere la Uniunea Europeană.

Dacian Cioloş a adus vestea îmbucurătoare despre acordarea pentru Republica Moldova a unei noi tranşe în valoare de 120 milioane de euro (programul ENPARD) pentru susţinerea agriculturii(primele 64 milionae euro vor fi aprobate de Comisia Europeană până în luna iulie). Dacian Cioloş a menţionat că Acordul de Liber Schimb va aduce doar beneficii producătorilor şi fermierilor din RM, cotele de import pentru produsele agricole din RM având posibilitatea să fie revăzute şi majorate.

Cecilia Malmstrom la rândul său a pus accentul pe necesitatea combaterii corupţiei, un flagel care fragilizează securitatea economică a statului şi influenţează atragerea investiţiilor.

Ana Guţu, alături de alţi colegi din coaliţia pro-europeană, a adus sincere mulţumiri oficialilor europeni pentru acordarea cetăţenilor RM a celei mai de preţ valori europene — libertatea de circulaţie.

Preşedinta Comisiei pentru politică externă şi integrare europeană a asigurat comisarii europeni de faptul că deputaţii din coaliţie vor ratifica neîntârziat Acordul de Asociere a RM la UE şi vor face tot posibilul ca după alegerile parlamentare din noiembrie 2014 Republica Moldova să nu-şi schimbe vectorul politicii sale externe.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Concurs de traduceri la Universitatea “Alecu Russo” din Bălţi pe baza operei lui Ion Hadârcă Cupa Partidului Liberal Reformator la mini-fotbal, în Ialoveni