Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Întrunirea regională a Partidului Liberal Reformator în sudul Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PLR / 24 iunie 2014
Partidul Liberal Reformator

Partidul Liberal Refomrator a organizat o şedinţă de lucru cu participarea conducerii partidului, a conducerii organizaţiilor teritoriale şi primarilor din regiunea de Sud a Republicii Moldova. Întâlnirea a avut loc la Cantemir, duminică 22 iunie. La şedinţa de lucru au participat cei 23 primari membri PLR din zona de Sud.

Vicepreşedintele Parlamentului, copreşedinte al PLR, Oleg Bodrug, vicepreşedinţii PLR Tatiana Potîng, vicepremier, şi viceministrul responsabil pentru infrastructura drumurilor Boris Gherasim, ministrul Mediului Valentina Ţapiş şi viceministrul Agriculturii Sergiu Gheţiu au expus particularităţile şi exigenţele pentru implementarea proiectelor cu finanţări din diverse surse. Primarii au prezentat stadiul de implementare a proiectelor de dezvoltare locală planificate pentru anul curent dar şi principalele realizări din ultimii ani.

În total în anul 2014 în regiunea Sud, în comunele conduse de exponenţii PLR sunt planificate pentru realizare peste 140 de proiecte de dezvoltare locală cu finanţare din bugetul public naţional, bugetele locale şi fonduri nerambursabile externe. Managerii de localităţi au remarcat şi unele bariere birocratice în valorificarea finanţărilor externe. Mai mulţi primari au accentuat necesitatea minimizării procedurilor birocratice pentru a fi mai pregătiţi în atragerea şi absorbţia de fonduri externe.

La întrunire au mai participat ministrul Tineretului şi Sportului Octavian Bodişteanu, vicepreşedintele PLR Ştefan Chitoroagă care este şi director genral Moldsilva şi vicepreşedintele PLR Gheorghe Şalaru.

Primarii au accentuat în special rolul exponenţilor PLR în îmbunătăţirea situaţiei privind aprovizionarea cu apă şi reabilitarea drumurilor publice care sunt probleme majore pentru Sudul Republicii Moldova.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

PLR Ialoveni a participat la reabilitarea unui teren de fotbal din localitate Reprezentanţii secretariatului fracţiunii parlamentare PLR în vizită de lucru la Vilnius