Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Deputaţii PLR au înregistrat în Parlament două iniţiative legislative privind Aeroportul şi Banca de Economii

|versiune pentru tipar||
PLR / 18 iulie 2014
Partidul Liberal Reformator

Deputaţii liberal reformatori au depus astăzi în Parlament proiectul de hotărâre “pentru constatarea ilegalităţii concesionării ÎS «Aeroportul Internaţional Chişinău» şi a activelor acestuia” (nr.299) şi un proiect de lege “privind exproprierea de interes naţional a pachetului de acţiuni în mărime de 22,75% în «Banca de Economii S.A.» cedate în urma emisiunii suplimentare din iulie 2013” (nr. 300).

Proiectul de hotărâre “pentru constatarea ilegalităţii concesionării ÎS «Aeroportul Internaţional Chişinău» şi a activelor acestuia” are drept scop final reluarea controlului statului asupra Aeroportului.

Deputaţii liberal reformatori sunt ferm convinşi că Aeroportul a fost concesionat contrar intereselor naţionale a Republicii Moldova, iar concesionarea acestui obiect strategic face Republica Moldova vulnerabilă în faţa acţiunilor subversive şi presiunilor venite din partea statelor cu o atitudine ostilă faţă de vectorul european al statului nostru.

În argumentarea proiectului de lege privind Banca de Economii, PLR susţine că acest pachet de acţiuni a fost cedat în condiţii netransparente, în mod dubios şi contrar intereselor statului prin intermediul unor companii fondate în zone off-shore, trecând, astfel, sub controlul unei instituţii bancare de stat din Federaţia Rusă.

Deputaţii solicită Parlamentului să întreprindă acţiuni pentru a asigura securitatea economică, financiară a statului, reabilitarea echităţii sociale şi apărarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor Republicii Moldova.

Liberal reformatorii solicită adoptarea unei legi care să prevadă exproprierea în interes naţional a pachetului de acţiuni în mărime de 22,75% în Banca de Economii, astfel încât statul să-şi restabilească controlul asupra 56,13% din pachetul de acţiuni.

Menţionăm că prezentele proiecte se încadrează în şirul de acţiuni întreprinse de Partidul Liberal Reformator pe parcursul ultimului an pentru readucerea sub controlul statului a Aeroportului Internaţional Chişinău şi a Băncii de Economii.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

PLR aduce felicitări doamnei Ana Guţu cu ocazia distincţiei primite din partea Preşedintelui Franţei Peste un milion de cetăţeni ai Republicii Moldova vor beneficia în urma a două proiecte de legi înaintate de PLR