Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Reprezentanţii PLR au avut o întrevedere cu raportorul Parlamentului European pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-UE

|versiune pentru tipar||
PLR / 14 septembrie 2014
Partidul Liberal Reformator

La 13 septembrie, Ana Guţu, preşedinta Comisiei politică externă şi integrare europeană, co-preşedinta Partidului Liberal Reformator a avut o întrevedere cu Petras Austrevicius, deputat în Parlamentul European, raportor pentru implementarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. La întrevedere a participat şi Dorin Duşciac, viceministru al Mediului, vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator.

În cadrul întrevederii, liberalul Petras Austrevicius a menţionat importanţa ratificării de către Parlamentul European a Acordului de Asociere a RM la UE, a asigurat colegii liberal-reformatori de sprijinul concertat al forţelor majoritare din Parlamentul European, chiar dacă şi-a exprimat îngrijorarea sa referitor la votul negativ care vine din partea stângii extreme şi dreptei extreme din Parlamentul European. Termenul prognozat pentru ratificarea de Parlamentul European a Acordului de Asociere a RM la UE este luna octombrie acestui an.

Petras Austrevicius s-a arătat interesat de situaţia politică din Republica Moldova înainte de alegerile parlamentare şi posibilele coaliţii post-electorale. Colegii liberal reformatori Ana Guţu şi Dorin Duşciac au dat asigurări că vor pleda nu doar pentru păstrarea ritmului de integrare europeană, ci şi pentru o accelerare a acestuia, referindu-se la aplicarea prevederilor Acordului de Asociere în condiţiile unei stabilităţi politice, fapt ce va deveni subiect de campanie al Partidului Liberal Reformator.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Conferinţa de constituire a organizaţiei de tineret PLR din Chişinău Organizaţiile de Femei ale PLR din Şoldăneşti şi Drochia şi-au ales conducerea