Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Josette Durrieu, senator francez: după victoria Coaliţiei Pro-Europene voi pleda la APCE pentru scoaterea RM de sub monitorizare

|versiune pentru tipar||
PLR / 18 septembrie 2014
Partidul Liberal Reformator

La 17 septembrie Ana Guţu, preşedinta Comisiei Politică Externă şi Integrare Europeană, deputat liberl reformator, a avut o întrevedere cu trei senatori francezi, Jean-Claude Frécon (UMP), Patrice Gélard (Soc) şi Josette Durrieu (Soc), membru al APCE, raportoare timp de 14 ani a Comisiei monitorizare APCE pentru funcţionarea democratică a instituţiilor în RM. Senatorii francezi se află în vizită oficială pentru fortificarea cooperării interparlamentare între Franţa şi Republica Moldova.

Ana Guţu le-a mulţumit senatorilor francezi pentru interesul manifesat faţă de Republica Moldova într-un context regional complicat şi a exprimat speranţa că Senatul şi Adunarea Naţională a Franţei vor ratifica cât mai curând Acordul de Asociere a RM la UE. Ana Guţu a descris situaţia politică din RM, s-a expus nu doar asupra necesităţii păstrării vectorului european după alegerile parlamentare din noimebrie, ci şi asupra intensificării procesului de reforme structurale în domeniul justiţiei, combaterii corupţiei, şi a procesului de modernizare în profunzime a Republicii Moldova.

Josette Durrieu a exprimat ataşamentul său faţă de Republica Moldova, deoarece a devenit o adevărată prietenă a tânărului nostru stat. De asemenea, Josette Durrieu a felicitat reprezentanţii Coaliţiei Pro-Europene cu faptul că au dat dovadă de maturitate politică, şi pe lângă numeroasele crize politice din ultimii ani, au atins scopul major şi RM a devemit stat asociat la UE. Senatoarea franceză a exprimat încrederea că această maturitate politică va fi demonstartă solidar şi în timpul campaniei electorale, când în prim plan va fi pus dezideratul integrării europene. Josette Durrieu a menţionat colaborarea cu Ana Guţu în cadrul APCE şi a promis că după alegerile parlamentare din noiembrie, care vor asigura revenirea coaliţiei pro-europene la guvernare, va fi prima care va pleda pentru scoaterea RM de sub monitorizarea APCE. Amintim că RM este membru al CoE din 1995 şi e sub monitorizarea APCE până în prezent.

La finele întrevederii Ana Guţu le-a înmânat ultimele sale două apariţii ştiinţifice în limba franceză — cărţile “Confusio identitarum” şi “Le pouvoir judiciaire de la langue française”.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Campania electorală din Suedia, model pentru Republica Moldova PLR a desfăşurat Conferinţe Teritoriale la Rezina şi Teleneşti