Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

PLR a apărat legalitatea Acordului privind constituirea şi funcţionarea Coaliţiei Pro Europene, contestată în instanţă de către PL

|versiune pentru tipar||
PLR / 15 octombrie 2014
Partidul Liberal Reformator

La 8 octombrie 2014, Judecătoria sector Buiucani, mun. Chişinău a dispus încetarea procesului intentat la cererea PL cu referire la declararea nulităţii Acordului privind constituirea şi funcţionarea Coaliţiei Pro Europene, încheiat la 30 mai 2013 între membrii partidelor de guvernare (PLR, PLDM şi PD).

Potrivit instanţei de judecată, Acordul politic privind constituirea şi funcţionarea Coaliţiei Pro Europene, încheiat la 30 mai 2013 nu poate fi obiect de dezbateri într-un proces de judecată mai ales dacă este vorba despre declararea nulităţii acestui act încheiat între trei partide politice cu scopul de a realiza o guvernare stabilă şi eficientă care este capabilă să ajungă la un compromis în interesul naţional.

De remarcat este că nici o formaţiune politică parlamentară sau extraparlamentară, chiar şi cele mai înverşunate susţinătoare ale cursului pro-est, nu au contestat legalitatea Acordului privind constituirea şi funcţionarea Coaliţiei Pro Europene. Partidul Liberal nu a ţinut cont nici de faptul că acest act a fost semnat de 51 de deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova.

Reiterăm că la 30 mai 2013, grupul deputaţilor liberal-reformatori format din 7 deputaţi, au decis păstrarea cursului de dezvoltare pro-europeană al Republicii Moldova prin formarea unui partid distinct care participă la actul de guvernare.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Mesaj de felicitare cu ocazia “Zilei profesorului” Partidul Liberal Reformator a stabilit contact cu partidul Nuovo Centrodestra din Italia