Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Partidul Liberal Reformator a stabilit contact cu partidul Nuovo Centrodestra din Italia

|versiune pentru tipar||
PLR / 26 octombrie 2014
Partidul Liberal Reformator

În perioada 21–23 octombrie curent a avut loc vizita oficială a grupului membrilor Partidului Liberal Reformator în frunte cu preşedintele partidului, Ion Hadârcă în regiunea Lombardia, Italia. Din componenţa delegaţiei a făcut parte şi vice ministrul transporturilor Boris Gherasim.

Cu ocazia acestei vizite, membrii PLR au avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Regional Lombardia (parlamentul regional), Raffaele Cattaneo, şi cu unii membri ai executivului regional.

La întâlnire au fost discutate câteva teme, propuse de partea moldovenească: infrastructura, reforma instituţională, raporturile cu UE, ecologia şi problema energetică.

După cuvântul de salut, Raffaele Cattaneo a subliniat faptul, că Italia şi Regiunea Lombardia priveşte cu mare interes parcursul de învecinare a Republicii Moldova cu UE, în special după semnarea şi ratificarea Acordului deasociaere şi liber schimb cu UE. Această învecinare este un semn de mare creştere democratică şi finalizează cu dezvoltarea unor mari oportunităţi economice. Acest proces de învecinare cu procesele de constituire europeană reprezintă un important pas înainte şi un semn de stimă şi merit, în momentul când în ţările vecine sunt tensiuni şi confruntări militare.

Ion Hadârcă a expus viziunea PLR cu privire la evenimentele din vecinătatea Republicii Moldova şi a subliniat interesul de creare a contactelor directe atât cu Parlamentul regiunii Lombardia, cât şi la nivel de partide cu partidul Nuovo Centrodestra, unul din conducătorii căruia este dl Cattaneo.

Părţile au convenit să organizeze o vastă colaborare în domenii de interes reciproc, vizite ale specialiştilor italieni în Republica Moldova, transfer de tehnologii şi competenţe industriale şi instituţionale.

Reprezentanţii Parlamentului şi Guvernului regiunii Lombardia au declarat susţinerea totală pentru parcursul european al Republicii Moldova, promovat de PLR şi s-au arătat deschişi spre a acorda suport în atragerea investiţiilor şi finanţărilor europene.

Conducătorul delegaţiei preşedintele PLR dl Ion Hadârcă a fost invitat să semneze în cartea oaspeţilor de onoare a Parlamentului regiunii Lombardia.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

PLR a apărat legalitatea Acordului privind constituirea şi funcţionarea Coaliţiei Pro Europene, contestată în instanţă de către PL Corneliu Gurin, procurorul oligarhilor