Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Corneliu Gurin, procurorul oligarhilor

|versiune pentru tipar||
PLR / 28 octombrie 2014
Partidul Liberal Reformator

Într-un interviu acordat pentru Deutsche Welle, la 19 octombrie 2014, domnul procuror general Corneliu Gurin afirma că Tranzacţia de vânzare a unor acţiuni ale statului, la Banca de Economii nu a fost contestată şi se consideră legală. Totodată, nu a fost înregistrată nicio plângere că s-ar fi furat ceva de la această instituţie bancară.

Partidul Liberal Reformator sesizează că afirmaţiile domnului procuror Corneliu Gurin nu corespund sub nicio formă adevarului.

PLR a depus la 11 iulie 2014 o sesizare la Procuratura Generală privind ilegalitaţile de la tranzacţionarea acţiunilor Statului la BEM şi încălcarea gravă a legii la emiterea acţiunilor suplimentare în cadrul acestei instituţii financiare.

Facem apel, pe această cale, către toate instituţiile mass-media, societatea civilă şi organizaţiile internaţionale acreditate în Republica Moldova sa ia atitudine faţă de situaţia creată din cauza declaraţiilor false ale procurorului general, primul justiţiar al ţării, devenit, din păcate, supusul direct al oligarhilor.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Partidul Liberal Reformator a stabilit contact cu partidul Nuovo Centrodestra din Italia PLR atenţionează: postul de radio “Vocea Basarabiei” este victima unui raider de tip oligarhic