Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

PLR atenţionează: postul de radio “Vocea Basarabiei” este victima unui raider de tip oligarhic

|versiune pentru tipar||
PLR / 30 octombrie 2014
Partidul Liberal Reformator

Deputatul Valeriu Saharneanu, membru al Partidului Liberal Reformator, a susţinut astăzi (30.10), o conferinţă de presă în care atenţionat opinia publică cu privire la un atac raider de tip oligarhic asupra postului de radio Vocea Basarabiei.

În cadrul conferinţei, Saharneanu a declarat că 2014 este anul dispariţiei postului de radio Vocea Basarabiei ca instituţie mass-media audiovizuală independentă, fiind acaparat prin metode tipic-raider, forma preferată de furt a bunurilor străine în Republica Moldova, de unul dintre oligarhii autohtoni — preşedintele Partidului Liberal Democrat, fost prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat.

Furtul s-a produs în formă latentă pe parcursul ultimilor patru ani în complicitate cu directorul executiv al postului, Veaceslav Ţîbuleac, membru PLDM. “Probleme de comunicare a fondatorilor cu directorul executiv au existat întotdeauna, dar ele s-au agravat de când dânsul a devenit membru al PLDM. Speculând starea de necesitate financiară acută a postului de radio, existentă în realitate, Ţîbuleac a intrat în încrederea dlui Filat şi, probabil, a obţinut finanţările solicitate. Despre aceste finanţări, despre suma şi condiţiile de livrare a lor, dl Ţîbuleac a găsit de cuviinţă să nu pună la curent partenerii. Astfel directorul a devenit dependent de casieria PLDM. În consecinţă, politica editorială a postului de radio a devenit dependentă de agenda poltică a partidului PLDM. Cu foarte mici excepţii, angajaţilor care au mai rămas, li se cere să execute comenzile politice şi acest lucru este deosebit de evident. Unii colaboratori care se consideră şi profesori universitari au devenit atât de obiedienţi, încât se încumetă să manipuleze, sfânta-sfintelor postului de radio — forumurile radio, emisiunile zilnice în direct cu radioascultătorii”.

Drept recompensă pentru această afacere josnică dl Ţîbuleac a primit o casă cu mai multe nivele în unul din cartierele de la Schinoasa, fapt ce i-a permis să îşi vadă visul împlinit — să se mute cu traiul din Nisporeni — în Chişinău.

Valeriu Saharneanu a precizat că documetele depuse la CCA sunt false, înstrucât Adunarea generală a societăţii nu a fost făcută, unele semnături au fost obţinute prin înşelăciune, altele au fost falsificate. Faptul a fost confirmat de cei care sunt vizaţi şi nu au ştiut că sunt atraşi în această afacere murdară.

Drept concluzie: Postul de radio Vocea Basarabiei, unul dintre cele mai combative în lupta cu ignoranţa, corupţia, cu munciuna comunistă, un post de radio care a apărut din necesitatea de a ajuta cetăţenii Republicii Moldova să iasă, prin cunoaştere, din întunericul tranziţiei postimperiale sovietie spre luminişul valorilor naţionale româneşti şi europene a căzut pradă celei mai ignobile afaceri de tip raider din Republica Moldova. Este un atac la libertatea presei, la valorile democratice pentru care a făcut istorie acest post de radio în ultimii 14 ani de istorie ai Republicii Moldova. Şi el trebuie să rămână în continuare un post de radio care a servit interesul naţional şi interesul public al cetăţenilor conştienţi de valoarea lor.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Corneliu Gurin, procurorul oligarhilor PLR participă la crearea unui mediu mai sănătos