Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

PLR nu recunoaşte rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PLR / 15 noiembrie 2016
Partidul Liberal Reformator

Partidul Liberal Reformator a luat act cu multă îngrijorare de rezultatele alegerilor prezidenţiale desfăşurate în două tururi de scrutin. Este de menţionat că actuala campanie a fost însoţită de o serie de nereguli extrem de grave, lăsate neobservate în mod deliberat de instituţiile de resort ale statului şi care au influenţat direct corectitudinea şi rezultatele scrutinului. Între acestea:

PLR consideră că prezenţa acestor nereguli, cât şi a multor altor abuzuri şi inacţiuni a unor instituţii ale statului fac imposibilă recunoaşterea alegerilor ca fiind libere şi corecte.

Partidul Liberal Reformator califică efortul coordonat al partidelor de la guvernare de a-l aduce la Preşedinţie pe reprezentantul Partidului Socialist “de opoziţie”, liderul coloanei a cincea a Moscovei şi contestatorul principal al integrării europene a Republicii Moldova, Igor Dodon, drept un act dă trădare a cursului european legiferat oficial al statului.

În acelaşi timp, mobilizarea cvasi-generală, administrativă, mediatică şi politică a PD, PL şi a altor partide din arcul guvernamental împotriva candidatului comun pro-european Maia Sandu, descoperă caracterul reacţionar, din ce în ce mai anti-european şi anti-democratic, al puterii de la Chişinău.

Partidul Liberal Reformator declară că susţine acţiunile protestatare şi că se va implica şi de acum înainte, de rând cu toate forţele politice anti-oligarhice pro-europene din Republica Moldova, în lupta de eliberare a statului din captivitatea oligarhică şi de restabilire a statului de drept în conformitate cu obligaţiile ce decurg din agenda Acordului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Sursa: www.plr.md

Apel la Solidaritate Naţională Dodon, falsul preşedinte care sfidează prevederile actelor fondatoare ale Republicii Moldova şi batjocoreşte jertfa luptătorilor pentru libertatea ei