Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Apel la Solidaritate Naţională

|versiune pentru tipar||
PLR / 4 noiembrie 2016
Partidul Liberal Reformator

Se adresează tuturor forţelor politice pro-europene, oamenilor de bună credinţă de la sate şi oraşe, femeilor, tineretului, reprezentanţilor minorităţilor naţionale.

Cetăţeni ai Republicii Moldova,

În faţa turului doi al alegerilor pentru funcţia de şef al statului, Republica Moldova s-a pomenit din nou la răspântie. Cei doi candidaţi rămaşi în listele de vot reprezintă nu doar forţe politice diametral opuse ca ideologie, orientare geopolitică şi principii de organizare socială, economică şi politică a statului. Ei reprezintă falii istorice diferite, pe care, în funcţie de rezultatul votului din 13 noiembrie, se va aşeza cursul Republicii Moldova şi, ne vom aşeza implicit, noi, cetăţenii acestui stat.

Igor Dodon este reprezentantul trecutului depărtat — cel imperial, rus şi sovietic, dar şi al trecutului apropiat — cel comunist mafiotic al lui Voronin. În acelaşi timp Dodon este astăzi exponentul puterii corupte, al sistemului oligarhic construit de Voronin şi preluat de noii oligarhi, sistem care ţine în captivitate statul, fură cu nemiluita din bunurile şi banii statului, provoacă şi adâncesc sărăcia în rândurile a milioane de cetăţeni. Dodon este căpetenia coloanei a cincea a Kremlinului, întreţinută cu bani grei de acesta, iar partidul lui — un regiment de omuleţi verzi paraşutat în Republica Moldova pentru a continua, prin alte metode, cele politice, războiul dezlănţuit împotriva noastră în 1992 cu scopul contracarării apropierii de România. Iar mai nou şi de Uniunea Europeană cu care Republica Moldova are deja semnat un Acord de Asociere.

Votul masiv împotriva lui Dodon va însemna ruperea definitivă de trecutul devastator care ne ţine pe loc, în mlaştina urii de clasă şi de neam, care dărâma viaţa generaţiei chinuite de comunism şi ucide viitorul generaţiei tinere.

Maia Sandu reprezintă generaţia tinerilor instruiţi şi pregătiţi să rupă lanţurile grele ale acelui trecut care nu doar ne ţine pe loc, dar ne trage cu putere înapoi, ne alungă tinerii de acasă, ne pustieşte satele şi ne face, din ce în ce mai grele, povara sărăciei şi păcatul deznădejdii. Prima verigă a lanţului care trebuie rupt este veriga marii corupţii pătrunse adânc în clasa politică şi în miezul unui un sistem juridic, subjugat de puterea oligarhă.

Partidul Liberal Reformator care a pornit primul lupta contra sistemului oligarhic de la putere cheamă cetăţenii de bună credinţă, indiferent de etnie, la solidaritate naţională în votul contra oligarhiei corupte, reprezentate de candidatul coloanei a cincea Dodon.

La 13 noiembrie votul solidar al nostru, al cetăţenilor conştienţi, trebuie să dea Europei şi lumii un semnal bine desluşit că poporul Republicii Moldova este în putere să combată cu hotărâre molima corupţiei şi să urmeze cu demnitate calea integrării europene, pe care a pornit, spre binele şi prosperarea tuturor cetăţenilor. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: www.plr.md

Partidul Liberal Reformator susţine candidatul unic al forţelor antioligarhice PLR nu recunoaşte rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova