Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Mesaj de Ziua Naţională a Românilor — 1 decembrie

|versiune pentru tipar||
PLR / 1 decembrie 2017
Partidul Liberal Reformator

Partidul Liberal Reformator adresează sincere felicitări poporului român de pe ambele maluri ale Prutului şi de pretutindeni cu prilejul Zilei Naţionale, 1 decembrie.

Aniversarea din acest an este deosebită. Ea deschide anul calendaristic declarat al Centenarului Marii Uniri de la 1918. În suita evenimentelor ce vor fi marcate în toate provinciile româneşti care au participat cu o sută de ani în urmă la întregirea pământurilor străbune, un loc aparte vor avea cele din Basarabia, Republica Moldova de astăzi, cea care a pus începuturile gloriosului proces de unificare. Primul şi cel mai important se va produce la 27 martie 2018, când vom consemna 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria-Mamă.

Vicisitudinile secolului XX au trecut România prin cele mai grele încercări. Basarabia a fost din nou ruptă de la vatra neamului ei. Despărţită, sfârtecată şi prădată de regimuri prădalnice lăsate moştenire de comunism — aşa a intrat ea în secolul XXI. Nu încape îndoială că generaţiile de azi sunt conştiente de faptul că pe umerii lor cade efortul reîntregirii paşnice a românilor, ca misiune istorică ce le revine în anularea de facto a consecinţelor înţelegerii criminale dintre Hitler şi Stalin, cunoscut drept Pactul Ribbentrop-Molotov.

Partidul Liberal Reformator urează tuturor românilor un an plin de emoţii patriotice vibrante. Fieca gândurile noastre de recunoştinţă să se îndrepte în tot acest an al Centenarului, dar şi totdeauna, către glorioasa pleiadă a făuritorilor Marii Uniri, iar faptele noastre să ni le dedicăm întotalitate continuării cauzei sacre a unităţii naţionale.

Trăiască România Mare!

Dumnezeu să binecuvânteze poporul român.

Sursa: www.plr.md

Atitudinea PLR faţă de Referendumul de demitere a Primarului General al Municipiului Chişinău Crăciun Fericit şi La Mulţi Ani!