Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Atitudinea PLR faţă de Referendumul de demitere a Primarului General al Municipiului Chişinău

|versiune pentru tipar||
PLR / 6 octombrie 2017
Partidul Liberal Reformator

Înainte de a face publică hotărârea definitivă luată faţă de Referendumul anunţat, Partidul Liberal Reformator consideră utile pentru opinia publică următoarele precizări punctuale:

  1. Atât partida iniţiatoare a Referendumului, cât şi cea de respingere şi boicotare a lui trebuie să conştientizeze pericolul în sine al acţiunii în context strategic geopolitic şi să îşi asume responsabilităţile pentru consecinţele lui.
  2. Referendumul, aşa cum a fost conceput politic şi girat instituţional spre executare cu implicarea sistemului judecătoresc corupt şi a instituţiilor statului capturate este o acţiune hibrid a Partidului Socialiştilor şi a Partidului Democrat de testare a capacităţii de polarizare a electoratului capitalei în perspectiva alegerilor parlamentare din anul viitor, având drept beneficiare cele două partide con-lucrătoare. Este un joc cinic al cărui obiectiv meschin este preluarea controlului politic şi administrativ asupra Municipiului.
  3. Partidul Liberal şi liderul acestuia, Mihai Ghimpu, poartă întreaga răspundere politică pentru starea deplorabilă în care a ajuns Chişinăul. Asemenea rezultate poate produce numai un partid ostil reformelor interne, în care filtrele analizei critice, a responsabilităţii funcţiei în faţa colegilor, dar şi a cauzei naţionale şi pro-europene nu funcţionează.
  4. Hărţuirea în instanţele judecătoreşti controlate de PD a primarului suspendat Dorin Chirtoacă este nota de plată pe care demnitarul o plăteşte pentru lipsa lui de perspicacitate şi de caracter demonstrate în momente cruciale pentru traiectoria politică a lui şi a partidului din care face parte.

Reieşind din cele notate, Partidul Liberal Reformator declară că rămâne devotat principiilor sale politice şi statutare. Ca partid anti-oligarhic, unionist şi pro-european, PLR va face tot posibilul, inclusiv prin grupul său de consilieri, dar şi îndemnându-şi membrii şi simpatizanţii, să nu participe la aceasta farsa impusă a Referendumul de demitere a Primarului General al Municipiului Chişinău.

Sursa: www.plr.md

Românii-moldoveni din Ucraina au dreptul la educaţie în limba română Mesaj de Ziua Naţională a Românilor — 1 decembrie