Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Comunicat de presă al Partidului Naţional Liberal

|versiune pentru tipar||
PNL / 23 iunie 2007
Partidul Naţional Liberal

Primarul ales de Durleşti, Nicolae Crudu, din partea Partidului Naţional Liberal, a fost învestit în funcţie. La ceremonia oficială, care a coincis cu prima şedinţă a Consiliului local, au participat Vitalia Pavlicenco — preşedintele PNL, Mihai Severovan — consilier municipal PNL, alţi invitaţi de onoare.

Şedinţa a fost prezidată de cel mai în vîrstă consilier, Ermicioi Vasile. Judecătorul Aliona Danilov de la Judecătoria sect. Buiucani a adus la cunoştinţă Hotărîrile instanţei: (1) de confirmare a legalităţii alegerilor din 17 iunie 2007, (2) de respingere a contestaţiilor depuse de cîţiva foşti pretendenţi la funcţiile de primar şi de aleşi locali şi (3) de validare a mandatelor de primar pentru Nicolae Crudu şi pentru cei 23 de consilieri locali aleşi la 3 iunie 2007.

Vitalia Pavlicenco, preşedintele Partidului Naţional Liberal pe listele căruia a candidat Nicolae Crudu, l-a felicitat pe primarul ales de Durleşti şi pe cei 23 de consilieri, exprimîndu-şi speranţa că, prin votul conştientizat al alegătorilor din această suburbie a capitalei, au fost aleşi cei mai buni dintre cei buni. Vitalia Pavlicenco le-a mullţimit simpatizanţilor PNL pentru sprijin şi le-a promis că, în calitatea ei de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, împreună cu noua echipă de consilieri, vor rezolva problemele durleştenilor.

După alegerile din 17 iunie 2007 în Republica Moldova se deschide o perspectivă nouă, europeană, democratică, iar votul locuitorilor din Durleşti, care este una dintre cele mai importante suburbii ale Chişinăului, confirmă că ei au aspiraţii în consens cu toată capitala, — a mai declarat Vitalia Pavlicenco, adăugînd că Republica Moldova, în cîţiva ani, va fi dominată de coaliţii care vor pleda pentru un trai mai bun, un trai european.

La rîndul său, Nicolae Crudu a spus că în Europa vom putea ajunge doar muncind din greu. El le-a promis atît alegătorilor săi, cît şi tuturor locuitorilor din Durleşti că va face tot posibilul pentru a-şi îndeplini programul său electoral, solicitînd în acest sens sprijinul tuturor consilierilor, indiferent de formaţiunile politice din care fac parte. Cei care vor dori să muncească vor face parte din noua echipă, iar cei care vor încerca să pună beţe în roate vor trebui să plece, — a mai spus primarul de Durleşti, amintindu-le tuturor că au fost aleşi pentru a fi în slujba comunităţii.

Una din priorităţile activităţii noii echipe trebuie să fie elaborarea planului urbanistic general, — a declarat în luarea sa de cuvînt consilierul municipal din partea PNL, Mihai Severovan. El a spus că le va oferi autorităţilor locale din Durleşti toată susţinerea de care vor avea nevoie. Durleştenii aşteaptă demult ca legea să fie pusă în capul mesei, asta însemnînd că buchea legii trebuie să fie respectată, întîi de toate, de cei care administrează localitatea, — a ţinut să sublinieize în cuvîntul său de felicitare directorul gimnaziului nr. 64 din localitate, Constantin Pituşcan. El şi-a exprimat convingerea că în actualele alegeri au fost desemnaţi cei mai oneşti consilieri care vor îndreptăţi aşteptările locuitorilor din Durleşti.

Serviciul de presă al PNL
Declaraţia Parlamentului Republica Moldova în legătura cu Conferinţa de la Viena cu privire la Forţele armate convenţionale în Europa (Tratatul CFE), din 12–15 iunie 2007 Declaraţia Partidului Naţional Liberal cu privire la declanşarea isteriei românofobe din partea regimului comunist