Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Declaraţia Partidului Naţional Liberal cu privire la declanşarea isteriei românofobe din partea regimului comunist

|versiune pentru tipar||
PNL / 17 octombrie 2007
Partidul Naţional Liberal

Partidul Naţional Liberal este profund îngrijorat de acţiunile românofobe isterice ale guvernanţilor de la Chişinău. Refuzul de a se accepta deschiderea de noi consulate româneşti, refuzul de a se oferi un nou edificiu Consulatului României la Chişinău, adoptarea, în prima lectură, a legii privind inaccesul deţinătorilor de cetăţenii mutiple la funcţii publice, interdicţia la frontieră pentru unele delegaţii oficiale din România invitate la Hramul oraşului Chişinău, sistarea transmisiunii TVR pe teritoriul R.Moldova — toate acestea reprezintă o isterie românofobă generată de convulsiile unui regim totalitar care trebuie să plece.

Actualul Preşedinte comunist, generator al politicilor externe la Chişinău, educat de cursul scurt de istorie al VKP (b), care promova cu insistenţă ideea încercuirii de către duşmanii care doresc să-i lichideze statalitatea, are o mentalitate primitivă şi perimată, care îl face să creadă că o apropiere de Vest implică scuipături în Rusia, aşa cum a făcut-o vreo patru ani la rînd, iar reorientarea spre Rusia ar implica un scuipat abundent spre România, dar, de fapt, spre Uniunea Europeană. Demagogia, fariseimul, dar şi conştientizarea unui sfîrşit apropiat, sînt cauzele acestei paranoia politice, cu grave consecinţe pentru populaţia noastră.

În această situaţie, Partidul Naţional Liberal propune crearea unui Comitet al Demnităţii Naţionale, din care să facă parte partide politice de orientare democratică, segmentul asociativ, reprezentanţi ai mass-media, cetăţenii de bună credinţă, îngrijoraţi de eventualul dezastru la care ne duce guvernarea comunistă. Trebuie să acţionăm imediat, pentru a evita pericolul transformării Republicii Moldova într-un Gulag voroninisto-stalinist.

Serviciul de presă al PNL
Comunicat de presă al Partidului Naţional Liberal Declaraţia Partidului Naţional Liberal cu privire la acţiunile imorale ale unor elemente distructive pe segmentul politic de dreapta