Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Declaraţia Partidului Naţional Liberal cu privire la acţiunile imorale ale unor elemente distructive pe segmentul politic de dreapta

|versiune pentru tipar||
PNL / 18 octombrie 2007
Partidul Naţional Liberal

Partidul Naţional Liberal informează opinia publică din Republica Moldova că — imediat după alegerile locale, din iunie curent, — a demarat un proces de negocieri pentru atingerea obiectivului programatic — crearea unui pol liberal puternic.

Negocierile au avut loc atît cu Partidul Social-Liberal (Oleg Serebrian), cît şi cu Vladimir Filat, purtător, şi el, al ideii unificării liberale. Pe parcursul negocierilor, s-a ajuns la înţelegeri ce urmau să se soldeze, spre finele anului, cu edificarea unui partid liberal unificat. Din păcate, un grup distructiv din PNL, care pretinde a reprezenta anumite structuri (ceea ce este fals), şi care s-a opus vehement “proiectului politic Filat”, a făcut, pe neaşteptate, o declaraţie de trecere la grupul de iniţiativă liberal-democrat. Astfel, au fost aduse anumite prejudicii imaginii PNL, însă, în primul rînd, “proiectului Filat”.

Sîntem convinşi că autorii “proiectului Filat” sînt în derută după această manevră ocultă şi imorală care, mai degrabă, seamănă cu o ordinară provocare a serviciilor speciale.

PNL este deschis pentru continuarea negocierilor atît cu PSL, cît şi cu “Grupul Filat” şi, pe această cale, îşi reiterează ataşamentul pentru un comportament civilizat şi corect între formaţiunile democratice şi, în mod deosebit, între cele care fac parte din Familia liberală.

Adoptată în şedinţa Biroului Permanent Central al PNL din 17 octombrie 2007

Serviciul de presă al PNL
Declaraţia Partidului Naţional Liberal cu privire la declanşarea isteriei românofobe din partea regimului comunist Declaraţia deputatului PNL din Parlamentul de la Chişinău Vitalia Pavlicenco despre comportamentul inadmisibil al comunistului Voronin