Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Interpelare a Partidului Naţional Liberal

|versiune pentru tipar||
PNL / 14 februarie 2008
Partidul Naţional Liberal
Dlui Valeriu GURBULEA,
Procurorul General al Republicii Moldova

Zilele acestea publicistul si redactorul-sef al ziarului “Timpul” a fost citat la Procuratura Generala — citez — “pe faptul actiunilor intentionate indreptate spre atitarea vrajbei sau dezbinarii nationale, rasiale si religioase” (art. 346 CP).

Il intreb pe Procurorul General Valeriu Gurbulea — solicitindu-l pentru sedinta viitoare a Parlamentului cu un raport in plen — care e modul in care Procuratura Generala argumenteaza aceasta invinuire si care sint consecintele concrete — daca exista — ale declaratiei publice facute de Constantin Tanase.

In acelasi context, al “actiunilor intentionate indreptate spre atitarea vrajbei sau dezbinarii nationale, rasiale si religioase” (art. 346 CP), solicit ca Procuroul General sa vina in plenul Parlamentului sa ne explice de ce Procuratura Generala nu s-a autosesizat in cazul afirmatiilor anconstitutionale ale Presedintelui Voronin, care, incalcind Constitutia si Codul penal, a declarat ca nu este Presedintele romanilor, adica a incalcat dreptul cetatenilor la tratament egal in societate? Ma intereseaza de ce Procuratura Generala — care este obligata sa cerceteze abaterile penale, mai ales in cazul Presedintelui statului, de natura sa produca efecte absolut grave in raport cu cele false, inventate de Presedintie si de agentii guvernamentali cu privire la presa — nu a intentat un dosar penal comunistului Vladimir Voronin. Solicit analiza declaratiilor lui Voronin sub asepectul legalitatii si constitutionalitatii lor si intreprinderea masurilor care se impun conform legii.

Vitalia Pavlicenco,
deputat in Parlament

Serviciul de presa al PNL
Declaratia PNL in legatura cu actele de persecutare a presei libere Declaratia femeilor national-liberale in legatura cu incalcarea libertatii de exprimare in Republica Moldova