Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Comunicat al serviciului de presa al Partidului National Liberal

|versiune pentru tipar||
PNL / 12 aprilie 2008
Partidul Naţional Liberal

Simbata, 12 aprilie, a avut loc sedinta ordinara a Delegatiei Politice Nationale a Partidului National Liberal, avind pe ordinea de zi chestiunile: 1.Raportul de activitate al Biroului Permanent Central dupa sedinta DPN din 22 decembrie 2007, prezentat de Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL. 2. Modificarea Regulamentului Consiliului de Coordonare al OM Chisinau. 3.Hotarirea cu privire la activitatea desfasurata dupa sedinta DPN din 22 decembrie si la sarcinile PNL pentru perioada urmatoare. 4. Declaratia DPN a PNL cu privire la pericolul pentru democratia fragila din Republica Moldova. 5. Chestiuni organizatorice.

In raportul de activitate prezentat de presedintele partidului, Vitalia Pavlicenco a mentionat ca, in ultimele trei luni, PNL a creat Organizatia Femeilor National-Liberale, Organizatia Tinerilor National-Liberali, s-a tinut conferinta municipala a Organizatiei Municipale Chisinau. Au avut loc mai multe actiuni cu implicarea tinerilor, care doresc sa activeze intens in cadrul partidului.

De asemenea, presedintele PNL a spus ca, în Republica Moldova, a fost investit un nou/vechi Guvern. Umbrela e aceeasi si nu va permite miscari necontrolate. Comitetul Central al PCRM este o deviatka aleasa la congresul al saselea al comunistilot, in care numai doi sint cine sunt Tkaciuk/Voronin sau Voronin/Tkaciuk. Acestia deturneaza regimul constitutional in Moldova. Acestia au instalat un Guvern electoral, populist si represiv, menit sa perpetueze, cu orice pret, comunistii la Putere. Am propus repetat colegilor politicieni sa depunem eforturi comune pentru a da jos, inclusiv prin proteste, regimul comunist, pentru ca in anul care a mai ramas vor fi comise inca multe matrapazlicuri si se va opera la arestari, persecutii si alte abuzuri si crime contra oponentilor politici. Poate nu sunt eu cea care sa le-o spun, dar altul nu vad sa o spuna. Insa mare va fi dezamagirea dupa 2009, an in care toata suflarea democratica isi pune mari sperante, daca cei veniti in Parlament si coalizindu-se acolo, vor face un Guvern orientat spre Rusia. PNL va propune un Guvern din umbra pentru a contribui efectiv la formarea Puterii de catre partida democrata.

Membrii DPN care au luat cuvintul in cadrul dezbaterilor s-au expus asupra modalitatilor de participare a national-liberalilor in alegerile parlamentare din anul 2009 si s-a insistat asupra necesitatii de extindere si consolidare a structurilor PNL. De asemenea, s-a formulat dezideratul de a se face totul pentru ca sa nu ramina la putere comunistii, care au adus la dezastru Republica Moldova. Vecealsv Ombun, liderul OTNL, Vadim Cheptanaru, vicepresedine al OTNL, Diana Crudu, presedintele OFNL, si Victor Domnisor, presedintele Consiliului Coordonator al OM Chisinau, au indemnat colegii la implicare in munca de partid si au cerut sprijin in desfasurarea actiunilor publice initiate de tineri.

In decizia adoptata de DPN s-a decis intensificarea activitatii structurilor PNL, pentru extinderea influentei in teritoriu si obtinerea in alegeri a adeptilor optiunii democratice in alegeri.

Declaratia "Cu privire la instaurarea unui regim politic autoritar in Republica Moldova" mentioneaza ca "DPN a PNL isi exprima ingrijorarea in legatura cu accentuarea tendintelor autoritariste in conducerea politica a R.Moldova. Dupa alegerile locale din 2007, Partidul Comunistilor, de guvernamint, impreuna cu aliatii sai, au inasprit regimul de intimidari si de presiuni contra oponentilor politici, incercind sa forteze pe cai antidemocratice victoria in alegerile parlamentare din 2009. De asemenea, PNL se va opune activ incercarilor de compromitere a vlastarelor de democratie din Republica Moldova si va face totul pentru constientizarea pericolului raminerii, la putere a comunistilor si a aliatilor lor, mobilizind cetatenii pentru un vot democratic. Este absolut necesar ca partida democratica sa inteleaga imposibilitatea unor alegeri democratice si libere in Republica Moldova si sa identifice varianta optima pentru a asigura, totusi, victoria fortelor prooccidentale, reformatoare, nationale, in alegerile din 2009.

DPN a completat Biroul Permanent Central cu tinerii care conduc OFNL, OTNL si Organizatia Municipala Chisinau, a operat modificarile necesare in componenta DPN.

Serviciul de presa PNL
Discursul deputatului Vitalia Pavlicenco, preşedinta Partidului Naţional-Liberal din Republica Moldova, la instalarea Guvernului nou-vechi comunist Declaratia Delegatiei Politice Nationale cu privire la instaurarea unui regim politic autoritar in Republica Moldova