Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Declaraţia Partidului Naţional Liberal privind ofensiva şi abuzurile Puterii comuniste împotriva presei libere

|versiune pentru tipar||
PNL / 24 aprilie 2008
Partidul Naţional Liberal

În fiecare zi Republica Moldova se proslăveşte cu noi “evenimente”, care demonstrează, după alegerile locale din 2007, un singur lucru — că anul care a mai rămas pînă la alegerile parlamentare va fi unul de persecuţii şi de abuzuri din partea unei guvernări în agonie.

Agenţii guvernamentali şi patronii lor de la Palatul Preşedinţiei nu se arătă preocupaţi de indicii corupţiei, de aprecierile şi sugestiile din partea observatorilor — mult prea răbdători — din Europa privind modificările abuzive şi contrar principiilor europene ale legislaţiei electorale. Ei nu-şi pun nici problema că, după un an 2005 cu tam-tamul privind reorientarea, hodoronk-tronk, a comuniştilor spre Europa, reorientare în care numai şantajabilii s-au arătat a-i fi crezut, iată că, peste numai 3 ani, republica a fost readusă la o răscruce pe cît de periculoasă, pe atît de perdantă — mergem cu europenizarea, doar declarată fariseic, ori cu transnistrizarea şi euroasiatizarea Republicii Moldova, repromovate pentru a fi pe placul Rusiei.

Nu, agenţii guvernamentali ai comuniştilor şi ai aliaţilor sunt absorbiţi doar de ticluirea de scenarii de oprimare a libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului, cetăţeanului, ale populaţiei, în primul rînd la informare, pentru a cîştiga, prin toate căile, alegerile parlamentare din 2009.

După ce l-au atacat pe directorul ziarului “Timpul” şi au chemat prin servilii regimului publicaţia în judecată, ca şi postul Vocea Basarabiei, alte ziare, care au ajuns pînă la CEDO, iată că a venit rîndul “Jurnalului de Chişinău”, înscris, probabil, în categoria duşmanilor statului moldovenesc, de agenţii antiromâni Tkaciuk, Reidman, Morei, Reşetnikov, precum şi de toate piuliţele antinaţionale, înşurubate în ministerele şi departamentele noului-vechi Guvern.

Sechestrarea abuzivă a conturilor unui ziar prestigios în Republica Moldova denotă că gruparea mafiotă comunistă, care manipulează şi sondajele, făcute de arhitecţii coaliţii roşii-oranj, este în agonie şi a transformat instituţiile statului în instrumente de presiune contra purtătorilor de opinii contrare celor împărtăşite de clanul criminal de la putere, care funcţionează ilegal sub forma unui partid comunist în stat, tolerat numai pentru că are în mîini organele represive şi instituţiile de forţă.

Un caz precum e cel al ziarului “Jurnal de Chişinău”, aşa cum au fost cazurile altor ziare, ar servi, într-un stat civilizat, drept motiv pentru demiterea înalţilor funcţionari care au dat dovadă de obedienţă şi au sechestrat conturile pentru a bloca activitatea publicaţiei. Însă Republica Moldova se vrea a fi transformată de ideologul teoriei haosului Mark Tkaciuk şi de supuşii săi într-un bantustan latino-american, de care fug propriii cetăţeni, şi de care li s-a lehămetit observatorilor occidentali.

Îndemn societatea civilă să se ridice în apărarea libertăţii presei, a opiniilor, a democraţiei.

Fără aceste valori nu vom deveni un stat european. Partidul Naţional Liberal invită pe toţi cetăţenii care doresc să fie liberi, să aibă presă liberă să vină la sărbătoarea dedicată Zilei Europei, de 9 Mai, la ora 13.00, în Scuarul Operei Naţionale, pentru a ne exprima, printr-un cuvînt hotărît, voinţa de a merge, prin transformări democratice, spre libertate, spre NATO, spre Europa, spre valorile ce ne vor scoate de sub opresiunea forţelor comuniste, proruseşti, antinaţionale. Jos mîinile de pe presa naţională! Jos mîinile de pe libertatea de exprimare.

Serviciul de presă al PNL
Comunicat despre participarea reprezentanţilor PNL la Dezbaterile publice din Scuarul Operei Naţionale cu tema “Votul proVoronin din 4 aprilie 2005 şi problema transnistreană”, în contextul reluării dialogului Voronin-Smirnov Declaraţie privind condamnarea politicii externe comuniste pro-ruse, distrugătoare pentru viitorul nostru european