Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

De Ziua drepturilor omului, PNL a protestat in Scuarul Operei Nationale

|versiune pentru tipar||
PNL / 10 decembrie 2008
Partidul Naţional Liberal

Miercuri, pe data de 10 decembrie, ora 12:00, in scuarul Operei Nationale, a avut loc un protest dedicate adoptarii, acum 60 de ani, a Conventiei Drepturilor Omului, organizat de Uniunea Jurnalistilor.

La eveniment au participat membri ai formatiunilor politice, reprezentanti ai societatii civile si mass media, unde s-a constatat ca, in Republica Moldova, nu se respecta drepturile si libertatile omului, cetatenii nu au acces la informatii, este persecutata presa libera care oglindeste mai multe opinii si mai multe puncte de vedere, nu exista o justitie independenta care sa ii apere pe cetateni conform legii. PNL a avut participanti din Chisinau, precum si din Floresti, Edinet, Riscani, Hincesti, Singerei, Grigoriopol, Ungheni, Cantemir.

Din partea PNL, a vorbit Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, care a remarcat ca fortele democratice ar trebui sa fie solidare in lupta pentru apararea cetatenilor R.Moldova, pentru a le reda speranta ca le pot fi respectate in acest stat drepturile si libertatile, ca prin guvenarea comunista de aproape 10 ani, de dupa rasturnarea Aliantei pentru Democratie si Reforme in 1999, comunistii au adus cel de-al doilea stat romanesc la un esec total, urmarindu-si doar interesele meschine, de clan. Dar si cetatenii R.Moldova trebuie sa fie ativi, sa se implice in activitatea politica, sa obtina respectarea drepturile lor si rasturnarea pe cale democratica a acestui regim antinational, in care este incalcat dreptul la viata, iar romanii sint supusi deznationalizariisi unui genocid continuu.

Din partea PNL a vorbit la mitingul de protest si Alexei Mocreac, director-adjunct al Liceului “Stefan cel Mare si Sfint” din Grigioriopol, care a aratat cele mai grave incalcari ale drepturilor omului pe cele doua maluri ale Nistrului, evocind necesitatea solidarizarii democratilor pentru a inlatura actualul regim odios, ce nu apara drepturile cetatenilor R.Moldova din Transnistria, regim ce nu doreste ca R.Moldova sa acceada in NATO si UE, prin edificarea unui stat democratic, de drept, in care cetateanul sa fie respectat.

Veaceslav Ombun, vicepresedinte al PNL, presedintele Organizatiei Tinerilor National-Liberali, a trecut in revista domeniile in care sint incalcate drepturile cetatenilor si a spus ca tinerii vor un alt viitor, de aceea ei se implica si protesteaza, in speranta obtinerii succesului in viitoarele alegeri, pentru a transforma R.Moldova intr-un stat european, in care fiecare om sa fie liber.

Serviciul de Presă al PNL
Turcia, ca si Romania, va fi in UE si, mereu, alaturi de R.Moldova Vitalia Pavlicenco a revenit la problema legalitatii procurarii candelabrului de peste 4 mln pentru cladirea Presedintiei