Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Votînd partide “cu şanse”, lipsim, din nou, R.Moldova, de şansă

|versiune pentru tipar||
PNL / 18 ianuarie 2009
Partidul Naţional Liberal

Simbata a avut loc la Edinet conferinta de dare de seama si alegeri a Organizatiei teritoriale Edinet. Delegatii, din mai multe comune, si-au expus opinia despre modul in care guvernantii comunisti au gestionat lucrurile in stat si despre necesitatea intensificarii activitatii Opozitiei, pentru a obtine victoria in alegerile parlamentare ce se apropie. La conferinta au participat, in calitate de oaspeti, reprezentanti ai conducerii Organizatiei Teritoriale Edinet a Miscarii Actiunea Europeana, conduse de dl Petru Benes. Din partea conducerii PNL a fost prezenta la conferinta Vitalia Pavlicenco, presedinte, deputat in Parlamentul R.Moldova, si Valentina Pigovici, coordonatorul OT Edinet, membru al Delegatiei Politice Nationale.

In discursul sau, Vitalia Pavlicenco a facut a analiza amanuntita a situatiei social-politice si economice din stat, evidentiind modul in care, urmare a guvernarii comuniste, R.Moldova ramine cel mai sarac stat in Europa, cu un inalt grad de coruptie, nepregatita in fata unor situatii-limita, cum este criza financiara mondiala si criza gazelor. Dna Pavlicenco a aratat ca, in toti acesti zece ani — din 1999, de cind coalitia PPCD-PCRM si unii deputati independenti au rasturnat Alianta pentru Democratie si Reforme, — comunistii au avut ca prioritate acapararea ilegala a bunurilor publice, nu au reusit sa scoata R.Moldova de sub monitorizarea Consiliului Europei, nu au facut fata Planului de Actiuni UE-R.Moldova, au izolat si mai mult statul in plan international, nu au rezolvat problema transnistreana. Iar acum vor, cu orice pret, folosind metode antidemocratice si persecutarea oponenirlor politici, sa cistige alegerile parlamentare, pentru a putea fura in continuare populatia pe care au napastuit-o prin politicile lor antiliberale.

Vitalia Pavlicenco a analizat spectrul politic din R.Moldova in ajun de alegeri, a vorbit despre faptul ca PNL merge impreuna cu MAE in acest scrutin, s-a referit la negocierile si dialogul cu alte partide si cu societatea civila, pentru coagularea fortelor politice si nedistrbuirea voturilor celor pentru care alegatorii nu au votat si a spus ca, din pacate, pentru ca mesajul unor partide zise democratice nu este clar orientat spre iesirea din CSI, integrarea in NATO si UE, spre relatii strategice cu Romania, ar fi bine ca oamenii sa nu mai greseasca o data, prin “votul util”, cind simpatieaza unele forte si lideri politici, dar voteaza, “din prudenta”, cu alte formatiuni. In acest caz — a avertizat Vitalia Pavlicenco — se va intimpla acelasi lucru — se voteaza “partide cu bani” si populatia ramine tot mai saraca, fiind furata inca patru ani, se voteaza “partide cu sanse” si se lasa, in continuare, R.Moldova fara sansa integrarii in lumea civilizata.

Conferinta a reales structura de conducere, presedinte devenind tinarul si energicul Vasile Lazar.

Serviciul de presă al PNL
Adepţii valorilor naţional-liberale din Cimişlia doresc schimbarea Cînd vom urma exemplul american de democraţie şi libertate, ne vom alege demnitari români!