Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Cînd vom urma exemplul american de democraţie şi libertate, ne vom alege demnitari români!

|versiune pentru tipar||
PNL / 20 ianuarie 2009
Partidul Naţional Liberal

Kelly Keiderling, sef-adjunct al Misiunii SUA in Republica Moldova, a invitat astazi un grup de reprezentanti din partea formatiunilor politice si din partea altor institutii si structuri nationale sa vizioneze, in cadrul unei receptii, procedura de investire a lui Barack Obama in functia de Presedinte al Statelor Unite ale Americii.

Din partea PNL au onorat invitatia Vitalia Pavlicenco, presedintele partidului, Veaceslav Ombun, liderul OTNL, vicepresedinte al PNL, si Olga Cracea, reprezentant al OFNL, — tineri cunoscatori si de limba engleza.

Kelly Keiderling a vorbit celor prezenti despre importanta evenimentului, invitindu-i sa impartaseasca din bucuria americanilor care si l-au ales, in conditii libere si democratice, pe cel de-al 44-lea Presedinte si care isi pun mari sperante in Barack Obama. In discursul sau inaugural, Obama a pus un semn de egalitate intre nazism si comunism.

In cadrul receptiei au fost invitati sa-si spuna opinia citiva oameni politici, care au remarcat ca SUA este tara tuturor oportunitatilor, ca alegerea primului Presedinte american de culoare demonstreaza gradul maxim de respectare a drepturilor si a libertatilor omului intr-un stat in care nu exista nici un fel de discriminari.

Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, a declarat, in interventia sa, ca se bucura pentru alegerea americanilor, dorind, totodata, sa faca o paralela cu ceea ce se intimpla in R.Moldova: “La noi, din pacate, romanii, care sint 80 la suta din populatie, ramin «cei de culoare» in propriul stat, neapucind inca sa devina liberi, sa-si aleaga o conducere nationala a celui de-al doilea stat romanesc. Astazi am copiat doua fotografii de pe Internet — una de la Washington, unde s-au adunat americanii liberi sa-si investeasca Presedintele, si una de la Chisinau, cu marea de romani veniti sa-l conduca pe marele poet roman Grigore Vieru pe ultimul drum — o mare de romani ce ar trebui, in 2009, sa-si aleaga un Presedinte roman, un speaker roman si un prim-ministru roman in statul lor. Atita timp cit asta nu se va intimpla, noi nu vom fi liberi. Numai aceasta ne va darui libertatea si democratia, pe care trebuie sa le preluam, ca model, din Statele Unite ale Americii. Succes si urari de bine americanilor!”

Serviciul de presă al PNL
Votînd partide “cu şanse”, lipsim, din nou, R.Moldova, de şansă “O mare de români” la Chişinău. Fruntaşii PNL l-au deplîns pe marele poet român Grigore Vieru