Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

“O mare de români” la Chişinău. Fruntaşii PNL l-au deplîns pe marele poet român Grigore Vieru

|versiune pentru tipar||
PNL / 20 ianuarie 2009
Partidul Naţional Liberal

Membri ai Delegatiei Politice Nationale a PNL si ai DPN a Organizatiei Tinerilor National-Liberali au depus astazi o coroana si flori la sicriul celui care a fost si ramine Grigore Vieru — marele poet roman, contemporan cu noi si cu anii de glorie de dupa proclamarea Independentei celui de-al doilea stat romanesc, Republica Moldova.

National-liberalii s-au contopit cu marea de romani care au venit din Chisinau, din diferite localitati de la noi, din Romania si din alte state, inclusiv din SUA.

Prezenta romanilor la inmormintarea marelui Grigore Vieru — care ne-a servit mereu ca reper pentru raportare in existenta noastra blestemata, care ne-a dat si care ramine pentru noi o lectie de curaj national, de model de demnitate nationala — a dezmintit afirmatia celui care, dintr-un accident regretabil, conduce de opt ani Basarabia in care a instalat un regim antiromanesc aici, — precum ca “in R.Moldova sint numai 2 la suta de romani”. Aceasta mare de romani din centrul Chisinaului, cu care au fost la unison romanii din majoritatea unitatilor territorial-administrative, au confirmat afirmatia Presedintelui tuturor romanilor, Traian Basescu, precum ca Romania e inconjurata de “o mare de romani”.

Daca in statul nostru populatia dezinformata alegea un Parlament national, romanesc, nu se intimpla tragedia plecarii, printr-un accident stupid, la ceruri, a poetului-academician Grigore Vieru, asasinat prin comportamentul din partea conducerii, care creeaza conditii pentru inflorirea coruptiei, care are mijloace pentru demnitari de doi bani, antiromani, dar care nu are mijloace pentru a asigura conditii de activitate si securitatea valorilor noastre nationale — academicienii care ne reprezinta plenar. Grigore Vieru avea sa fie si astazi printre noi daca nu-l atacau in mod criminal unii care isi zic romani, dar care lupta impotriva adevaratilor romani. Vieru era si azi printre noi daca aveam sa realizam sau, cel putin, daca ne-am fi apropiat simtitor de idealul nostru sacru — Unirea cu Romania… Acest deziderat al tuturor romanilor ramine in sarcina noastra, cei care inca pasim pe acest pamint, ca si in sarcina copiilor nostri, care stiu ca sint romani si care stiu ca trebuie sa fim cu totii alaturi si impreuna cu Romania in familia europeana. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Grigore Vieru.

Serviciul de presă al PNL
Cînd vom urma exemplul american de democraţie şi libertate, ne vom alege demnitari români! Sub regim comunist, în R.Moldova nu poate fi respectat nici un Cod de Conduită, propus de CEC