Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL din Republica Moldova îi sprijină pe candidaţii PNL din România pentru Parlamentul European

|versiune pentru tipar||
PNL / 29 mai 2009
Partidul Naţional Liberal

Partidul National Liberal din Republica Moldova a participat, in cei peste doi ani de la reconstituirea sa juridica, la trei campanii electorale — la alegerile locale din anul 2007, la alegerile pentru Parlamentul Romaniei din 30 noiembrie 2008 si la alegerile parlamentare de la 5 aprilie din Republica Moldova, sprijinind Miscarea “Actiunea Europeana”, candidind pe lista acesteia.

La data de 7 iunie 2009, in Romania, vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European. Partidul National Liberal din Republica Moldova apreciaza eforturile care au fost depuse de Partidul National Liberal din Romania pentru realizarea dezideratului suprem al romanilor, de a aduce Romania in NATO si UE. Reformele liberale, democratia si libertatea, ca valori si realitati incontestabile, promovate si infaptuite in Romania, ne insufla respect si increderea ferma ca acest exemplu va fi unul bun de urmat de catre alegatorii din Republica Moldova cu cetatenie romana, care au datoria civica de a-si exprima votul in favoarea candidatilor din Romania pentru Parlamentul European.

Candidatul PNL din Romania pentru Legislativul de la Bucuresti, Nicolae Dabija, sprijinit si de PNL din Republica Moldova, a obtinut locul doi in alegeri. A fost o experienta din care noi am luat ce a fost bun, fiind regretabil ca nu s-a intimplat ca un roman ce locuieste permanent pe malul sting al Prutului sa ne reprezinte interesele in Parlamentul de la Bucuresti.

Constatam cu satisfactie ca europarlamentarii din partea PNL-Romania au mentinut permanent relatii cu PNL din R.Moldova si merita sprijinul nostru in aceste alegeri. Sintem ferm convinsi ca europarlamentari precum Cristian Busoi, Renate Weber, care au organizat primele audieri privind Republica Moldova in Grupul Liberal din Parlamentul European, au luat mereu atitudine fata de situatia politica si gradul de respectare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului in R.Moldova, merita suportul nostru, ca si ceilalti europarlamentari liberali romani.

Parlamentarii PNL au promovat in foruri europene si euroatlantice initiative privind asistenta pentru statul nostru, cei mai activi fiind Norica Nicolai, Teodor Melescanu, George Scutaru — acestia si alti membri activi ai PNL vor apara si in continuare interesele romanilor din R.Moldova in Parlamentul European si in alte institutii europene. Este absoluta nevoie de efortul europarlamentarilor romani ca mesageri si avocati ai Republicii Moldova pentru ca si noi, cei care avem aspiratii europene si depunem eforturi pentru eliberarea societatii de sub dictatura comunista, sa fim sprijiniti in eforturile noastre de catre clasa politica europeana, care isi da seama tot mai bine ca in Republica Moldova s-a instaurat, de zece ani, un regim antidemocratic.

PNL din Republica Moldova crede cu tarie in necesitatea cooperarii intre clasele politice din Romania si R. Moldova, cooperare esentiala pentru scoaterea moldovenilor de sub influenta rusa si pentru apropierea R.Moldova de Uniunea Europeana.

PNL din R. Moldova sprijina Sageata liberala si pe purtatorii ei din partea PNL-Romania in alegerile din 7 iunie pentru Parlamentul European.

Votati PNL!
Votati Sageata Liberala!

Serviciul de presă al PNL
Declaraţia PNL privind fraudarea alegerilor de către PCRM şi situaţia postelectorală din Moldova Declaraţia PNL în legătură cu alegerile anticipate din Republica Moldova