Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Comunicat de presă din partea PNL

|versiune pentru tipar||
PNL / 18 februarie 2010
Partidul Naţional Liberal

In legatura cu o conferinta de presa tinuta de primarul de Durlesi, Nicolae Crudu, in care a anuntat plecarea sa, a consilierilor si unor membri din PNL, declaram:

Primarul Nicolae Crudu, alti membri ai familiei Crudu, membri si ai PNL, consilierii PNL nu au participat la activitatile legate de partid dupa 5 aprilie 2009. Au fost invitati de fiecare data la sedintele BPC si DPN, insa nu au fost prezenti, nu si-au expus pozitia sau viziunile in cadrul organismelor colective. Incercarile conducerii PNL de a discuta cu ei nu s-au soldat cu succes. Nicolae Crudu si cei din jurul sau nu au nici un motiv de suparare pe PNL, pentru ca au fost tratati cu respect si cu rabdare, au fost promovati. In 2007, cind Nicolae Crudu a candidat pe lista PNL, inca nu exista PLDM, iar PL nu era in top. Speram ca Nicolae Crudu va pastra o recunostinta pentru oportunitatea oferita de PNL.

Astfel, de vreme ce Nicolae Crudu nu a revendicat nimic in interiorul partidului, nu a avut nici un drept moral sa iasa cu o pozitie in public impotriva PNL. Consideram ca aparitia in conferinta de presa face parte din metodele pe care le practica PLDM, deranjat de pozitia critica a PNL fata de unele lucruri mai putin bune, care se intimpla sub guvernare liberal-democrata.

PNL multumeste lui Nicolae Crudu, altor membri ai PNL, consilierilor PNL pentru activitatea depusa in cadrul partidului si le doreste tuturor succes pe viitor. Locuitorii din oraselul Durlesti sint cei mai in drept sa aprecieze munca depusa de primar si de consilieri pentru binele comunitatii.

Sub regimul comunist se desfasura o lupta in Parlament contra coalitiei pepecedisto-comuniste, care imparteau bugetul public pentru anul urmator unor proiecte destinate doar localitatilor cu primari si majoritate de consilieri de la PPCD si PCRM. Este regretabil daca acest lucru ar fi preluat de actuala guvenare AIE de la guvernarea pepecedisto-comunista din R.Moldova sau de la guvernarea pedelista din Romania — realitati nedemocratice, care favorizeaza traseismul politic.

Din pacate, in societatea noastra, care poarta sechelele sovietice, dar si sechelele a 14 ani de guvernare retrograda si defectuoasa, alesii locali, alte persoane implicate in politica trec la partidele de guvernamint, pentru ca ele gestioneaza banii publici, adica nu au taria si principialitatea sa ramina in partide de opozitie extraparlamentara. Noi avem aceasta tarie si PNL va merge inainte.

Serviciul de presă al PNL

Declaraţia PNL privind obiectivele Comisiei pentru condamnarea comunismului şi privind modificarea Constituţiei DPN a PNL optează pentru un mesaj de unire cu România