Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Declaraţia OTNL cu privire la dezinformarea şi manipularea practicate de Vasile Costiuc

|versiune pentru tipar||
PNL / 21 aprilie 2010
Partidul Naţional Liberal

OTNL aduce la cunoştinţa opiniei publice, în legătură cu titlul conferinţei de presă anunţat de MSP “Democraţia acasă” Pavlicenco Vitalia ameninta tinerii din grupul de initiativa a Miscarii “Democratia Acasa”, definiţia cuvîntului “ameninţare”, conform dex.ro: “a arăta intenţia de a face rău cuiva, pentru a-i intimida sau pentru a obţine ceva de la el”.

OTNL aduce la cunoştinţa presei că Vasile Costiuc a abordat membri ai Organizaţiei de tineret a PNL pentru a încercă să îi atragă în structura sa social-politică. OTNL a respinge orice propuneri de trecere a tinerilor săi în alt partid, spunîndu-i că PNL îşi relansează cu succes activitatea, în partid sînt respectate drepturile şi interesele tinerilor, ei au fost şi sînt promovaţi şi îşi văd viitorul în PNL, care a sprijinit şi acţiunea din 27 martie 2008, unul dintre iniţiatori fiind şi Vasile Costiuc, cel care a discutat cu conducerea PNL, partidul care a adus mulţi oameni la Lanţul uman dintre două Parlamente — actualul, acum în reparaţie, şi cel din 1918, unde s-a proclamat Marea Unire.

Pe data de 19 aprilie 2010 Vasile Costiuc a făcut telefonic a doua tentativă de a discuta cu grupul activ al tinerilor din PNL, dar a primit acelaşi răspuns categoric — tinerii resping ferm orice invitaţie de a merge în altă formaţiune politică. Aceste tentative şi discuţiile insistente, avînd chiar caracter de intimidare — în sensul pericolului de a fi făcute cunoscute eronat opiniei publice — au fost aduse la cunoştinţa preşedintelui partidului, Vitalia Pavlicenco.

Dna Pavlicenco a reacţionat sunîndu-l pe Vasile Costiuc şi sugerîndu-i să nu repete practicile utilizate de Vlad Filat cînd a declarat, lansîndu-şi proiectul, că va atrage oameni noi şi indecişi, dar a mers să atragă în mod agasant şi neloial membri ai altor partide. Vitalia Pavlicenco a salutat iniţiativa de atragere a tinerilor în politică, i-a urat succes şi i-a spus să-i lase pe tinerii PNL în pace. După care Costiuc a început să strige la telefon că toţi actualii lideri politici, inclusiv Pavlicenco, trebuie să-şi dea demisia. Dna Pavlicenco a închis telefonul şi tocmai dna Pavlicenco ar avea tot dreptul să invoce ameninţare şi intimidare din partea lui Vasile Costiuc.

Prin acţiunile sale, Costiuc încearcă să afecteze imaginea partidelor politice şi a PNL, să manipuleze şi să dezinformeze opinia publică, fapt ce ar putea servi drept motiv pentru care PNL l-ar putea chema în judecată.

Tinerii naţional-liberali condamnă orice migraţie şi traseism, inclusiv al tinerilor, de la un partid la altul, care, de cele mai multe ori, are drept motiv orgoliul şi profitul personal. Dar dacă, totuşi, există tineri nemulţumiţi de modul cum sînt trataţi în partidele din care fac parte, OTNL îi aşteaptă în rîndurile sale, pentru că în PNL sînt respectate cu adevărat interesele tinerilor.

Tinerii naţional-liberali îi cer lui Vasile Costiuc să recunoască public ce a declarat în discuţiile avute cu aceştia referitor la membrii unui partid, despre care el a spus că l-au ameninţat cu moartea, spunîndu-i că “il împuşca pentru ca îi strică schemele politice”. Tinerii naţional-liberali ştiu martorii acestor declaraţii ale lui Costiuc şi se arată uluiţi de faptul că Vasile Costiuc nu a făcut conferinţă de presă pentru a spune cine l-a ameninţat cu adevărat, dar face conferinţă de presă contra PNL, fără nici un motiv, încercînd să-şi facă imagine prin minciună, dezinformare, manipulare, dar şi prin frica şi laşitatea de care dă dovadă la începutul carierei sale politice, dacă o va mai avea…

Grupul de tineri lideri ai PNL
Serviciul de presă al PNL

Raportul prezentat în şedinţa Delegaţiei Politice Naţionale de Vitalia Pavlicenco, preşedintele PNL Tinerii naţional-liberali sînt contra plecării militarilor noştri la Moscova