Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Tinerii Naţionali Liberali au participat în România la Congresul Lymec

|versiune pentru tipar||
PNL / 4 mai 2010
Partidul Naţional Liberal

In perioada 30 aprilie — 02 mai 2010, la invitatia Tinerilor Nationali Liberali din Romania, un grup de reprezentanti ai Organizatiei Tinerilor National-Liberali (OTNL) din R.Moldova au participat la Congresul Lymec (European Liberal Youth), care a avut loc la Sinaia. La acest congres au participat tineri din 36 tari din Europa. Din partea OTNL Moldova au fost prezenti 8 tineri: Margarint Nicolae, Calmic Ion, Cheptanaru Vadim, Flueras Andrei, vicepresedinti ai OTNL, Frantujan Victoria, Ciuvaga Tatiana, Baltatu Paunita, Nicoara Dumitru — membri ai BPC al OTNL.

In cadrul Congresului Lymec, la care s-a aprobat un plan de activitate pentru anii urmatori si a fost aleasa o noua conducere, ce a inclus un reprezentant al TNL din Romania, tinerii national-liberali din R.Moldova au avut oportunitatea sa discute cu tineri liberali din mai multe tari europene despre necesitatea reformarii policiticilor din Republica Moldova, dupa experienta tarilor baltice care acum sunt membri UE, a altor state care fac parte din comunitatea europeana.

Tinerii National-Liberali si-au exprimat dorinta de a deveni membri cu drepturi depline ai Lymec, fapt ce ar favoriza familiarizarea si promovarea mai intense a ideilor si a programelor liberal-europene si in rindurile tineretului din Republica Moldova.

Pe data de 1 mai, in incinta Hotelului International din Sinaia, a avut loc sedinta BPC a TNL Romania, la care au participat ca invitati si tineri ai OTNL Moldova. Tinerii national-liberali din cel de-al doilea stat romanesc au tinut un discurs prin care si-au exprimat multumirile si disponibilitatea pentru o cooperare cit mai eficienta cu TNL, care va include actiuni comune, vizite si realizarea altor initiative menite sa apropie tinerii national-liberali din Romania si R.Moldova.

In sedinta BPC a TNL s-a decis sa se convina cu conducerea OTNL asupra desfasurarii, in timpul apropiat, a unei sedinte comune a Birourilor celor doua organizatii de tineret.

Serviciul de presă al PNL

Tinerii naţional-liberali sînt contra plecării militarilor noştri la Moscova Comunicat de presă al Partidului Naţional Liberal