Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Comunicat de presă al Partidului Naţional Liberal

|versiune pentru tipar||
PNL / 7 mai 2010
Partidul Naţional Liberal

Organizatia Tinerilor National-Liberali (OTNL) ii anunta pe reprezentantii mass media ca va organiza pe 9 mai, in fata Guvernului, un flash-mob cu steagurile PNL in berna, in semn de protest impotriva participarii grupului de militari din Republica Moldova la Parada Rosie de la Moscova.

Partidul National Liberal a expus, prin declaratiile presedintelui Vitalia Pavlicenco, pozitia formatiunii in problema respectiva, considerind ca, prin aceasta concesiune facuta de Guvern si de unii lideri ai Aliantei pentru Integrarea Europeana, se inregistreaza o deviere condamnabila de la orientarea europeana a politicii externe a statului, anuntata de formatiunile liberale de la guvernare in campania electorala si dupa venirea la Putere.

PNL a egalat intotdeauna comunismul cu nazismul si a cerut condamnarea oficiala, de catre autoritatile Republicii Moldova, a crimelor comunismului, deoarece populatia din actualul al doilea stat romanesc a fost rupta de catre Uniunea Sovietica, prin Pactul Hitler-Stalin, din trupul Tarii-mama Romania. Sfirsitul razboiului al doilea mondial a insemnat — pentru Romania — pierderea Basarabiei, instalarea unui regim comunist la Bucuresti si a unui regim bolsevic de factura sovietica la Chisinau. Romania nu a fost invitata acum la Moscova, care aplica scenariul dezbinarii romanilor — politica statala promovata constant de Rusia.

Pina in prezent acest teritoriu, proclamat ca statul Republica Moldova dupa prabusirea Imperiului Sovietic in 1991, nu se poate desprinde din sfera de influenta rusa, iar formatiunile politicie necomuniste si liderii lor fac promisiuni proeuropene in campanile electorale, insa, venind la Putere, concesioneaza treptat Kremlinului orientarea proeuratlantica a Republicii Moldova. Este pacat ca actuala guvernare, declarata proUE, a uitat de atrocitatile aduse pe acest pamint de ocupatia sovietica — saracie, colectivizare, uciderea oamenilor in gropi cu var, foamete organizata, deportari in Siberia, deznationalizare, persecutari si alte metode, instrumente de distrugere a romanilor si a alogenilor din stinga Prutului. Acesta este motivuil pentru care militarii Republicii Moldova nu au avut ce cauta pe Piata Rosie a statului rus, declarat — de catre CEDO — drept agresor impotriva statului nostru si in razboiul de la Nistru.

Tinerii national-liberali isi reitereaza pozitia si vointa ferma de a promova si obtine orientarea strategica a celui de-al doilea stat romanesc spre reunificarea cu Romania, ca singura cale de integrare accelerata in structurile NATO si UE si de desprindere de sfera de influenta ruseasca, extrem de nociva pentru viitorul nostru democratic.

Noi cerem ca statele occidentale sa contribuie la lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop si la salvarea populatiei noastre de saracie si de distrugere continua, generata de lipsa de perspectiva a statului, a carui clasa politica este controlata continuu de cercurile imperiale ruse.

Noi, OTNL, ca si PNL, nu vrem la Moscova! Noi, OTNL, vrem, alaturi de Romania, în NATO si UE!

Serviciul de presă al PNL

Tinerii Naţionali Liberali au participat în România la Congresul Lymec Tinerii naţional-liberali au protestat pe 9 mai