Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Tinerii naţional-liberali au protestat pe 9 mai

|versiune pentru tipar||
PNL / 9 mai 2010
Partidul Naţional Liberal

Organizaţia Tinerilor Naţional-Liberali (OTNL) au protestat astăzi, 9 mai, în Scuarul Europei în cadrul unui flash-mob cu steagurile PNL în bernă, împotriva participării grupului de militari din Republica Moldova la Parada Roşie de la Moscova.

Partidul Naţional Liberal a expus, prin declaraţiile preşedintelui Vitalia Pavlicenco, poziţia formaţiunii în problema respectivă, considerînd că, prin această concesiune făcută de Guvern şi de unii lideri ai Alianţei pentru Integrarea Europeană, se înregistrează o deviere condamnabilă de la orientarea europeană a politicii externe a statului, anunţată de formaţiunile liberale de la guvernare în campania electorală şi după venirea la Putere.

PNL a egalat întotdeauna comunismul cu nazismul şi a cerut condamnarea oficială, de către autorităţile Republicii Moldova, a crimelor comunismului, deoarece populaţia din actualul al doilea stat românesc a fost ruptă de către Uniunea Sovietică, prin Pactul Hitler-Stalin, din trupul Ţării-mamă România. Sfîrşitul războiului al doilea mondial a însemnat — pentru România — pierderea Basarabiei, instalarea unui regim comunist la Bucureşti şi a unui regim bolşevic de factură sovietică la Chişinău. România nu a fost invitată acum la Moscova, care aplică scenariul dezbinării românilor — politică statală promovată constant de Rusia.

Pînă în prezent acest teritoriu, proclamat ca statul Republica Moldova după prăbuşirea Imperiului Sovietic în 1991, nu se poate desprinde din sfera de influenţă rusă, iar formaţiunile politice necomuniste şi liderii lor fac promisiuni proeuropene în campanile electorale, însă, venind la Putere, concesionează treptat Kremlinului orientarea proeuratlantică a Republicii Moldova. Este păcat că actuala guvernare, declarată proUE, a uitat de atrocităţile aduse pe acest pămînt de ocupaţia sovietică — sărăcie, colectivizare, uciderea oamenilor în gropi cu var, foamete organizată, deportări în Siberia, deznaţionalizare, persecutări şi alte metode, instrumente de distrugere a românilor şi a alogenilor din stînga Prutului. Acesta este motivul pentru care militarii Republicii Moldova nu au avut ce căuta pe Piaţa Roşie a statului rus, declarat — de către CEDO — drept agresor împotriva statului nostru şi în războiul de la Nistru.

Tinerii naţional-liberali îşi reiterează poziţia şi voinţa fermă de a promova şi obţine orientarea strategică a celui de-al doilea stat românesc spre reunificarea cu România, ca singura cale de integrare accelerată în structurile NATO şi UE şi de desprindere de sfera de influenţă rusească extrem de nocivă pentru viitorul nostru democratic.

Noi cerem ca statele occidentale să contribuie la lichidarea consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop şi la salvarea populaţiei noastre de sărăcie şi de distrugere continuă, generată de lipsa de perspectivă a statului, a cărui clasă politică este controlată continuu de cercurile imperiale ruse.

Noi, OTNL, ca şi PNL, nu vrem la Moscova! Noi, OTNL, vrem, alături de România, în NATO şi UE!

Serviciul de presă al PNL

Comunicat de presă al Partidului Naţional Liberal PNL se pregăteşte de alegeri locale