Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL se pregăteşte de alegeri locale

|versiune pentru tipar||
PNL / 15 mai 2010
Partidul Naţional Liberal

Astazi, la sediul PNL, a avut loc o sedinta largita a Biroului Permanent Central cu participarea presedintilor filialelor teritoriale. Subiectele dezbatute au avut, preponderent, caracter organizatoric, in contextul demararii pregatirilor PNL pentru alegerile locale. Membrii BPC i-au ascultat pe presedintii structurilor teritoriale despre situatia din raioane, despre mersul pregatirii conferintelor si problemele cu care se confrunta populatia.

Mai multi dintre presedintii teritoriali au mentionat dezamagirile oamenilor in legatura cu situatia politica si social-economica, “ofensiva” partidelor liberale aflate la guvernare asupra alesilor locali, atragindu-i in partide prin oferirea de proiecte din fonduri europene, prezentate ca “ofrande” electorale si de manipulare a alegatorilor din partea acestor formatiuni. Practic, la acest capitol — de atragere prin promisiuni si santaj de finantare si aprobare selectiva si discriminatorie de proiecte din fonduri publice pentru primari membrii coalitiei de guvernamint nu se deosebesc prin nimic de metodele aplicate de comunisti. In fruntea “ofensivei” se plaseaza PLDM, care “inverzeste” raioanele, primindu-i cu bratele deschise in partid pe comunisti, pesedisti si altii, eliminindu-i din functie pe cei ce nu adera la formatiunea premierului moldovean. In unele raioane, reprezentanti ai Curtii de Conturi, in loc sa se ocupe de verificarea cheltuirii banului public, se ocupa de agentii privati si de verificarea detinatorilor patentelor de intreprinzator.

Presedintele-PNL, Vitalia Pavlicenco, i-a informat pe cei prezenti la sedinta BPC despre activitatea desfasurata de conducerea partidului in decursul lunii de dupa sedinta din 17 aprilie a DPN, care a inclus mai multe actiuni, aparitii TV, pregatirea de materiale pentru promovarea programului si a mesajului PNL, deplasari in teritoriu si identificarea echipelor in vederea alegerilor locale. Membrii BPC au mentionat ca mesajul PNL privind unirea cu Romania semnifica o solutie si pentru situatia politica tot mai proasta, in care se cufunda societatea, si pentru situatia social-economica, tot mai greu de suportat, din care iesirea este doar apropierea cit mai strinsa de Romania, pentru a desprinde acest spatiu si teritoriu romanesc de pericolele tot mai evidente ce il pasc dinspre Est.

BPC a adoptat o hotarire cu privire la sarcinile structurilor teritoriale, printre care inventarierea tuturor membrilor PNL, pregatirea conferintelor teritoriale, a intilnirilor cu cetatenii, monitorizarea, in continuare, a guvernarii liberal-democrate — atit la centru, cit si in teritoriu —, colectarea problemelor localitatilor si a abuzurilor noilor guvernanti pentru a fi prezentate in emisiunile televizate si pentru a fi incluse in Platforma pentru alegerile locale-2011.

Serviciul de presă al PNL

Tinerii naţional-liberali au protestat pe 9 mai Juriştii PNL fac propuneri pentru reformarea justiţiei