Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Dar din dar se face Raiul

|versiune pentru tipar||
PNL / 25 mai 2010
Partidul Naţional Liberal

Azi, 25 mai 2010, Tinerii Naţional-Liberali (TNL) au ţinut o conferintă de presă pentru a anunţa startul campaniei “Dar din dar se face Rai”, care constă în colectarea donaţiilor (îmbracaminte, încalţăminte pentru copii, jucării etc) pentru copiii orfani şi familiile defavorizate cu mulţi copii, în ajunul Zilei de 1 iunie — Ziua Internaţională a Copilului.

Nicolae Mărgărint, vicepresedinte al TNL, a vorbit despre necesitatea acestei campanii, care va mobiliza societatea să fie mai receptivă la asemenea acţiuni. El i-a invitat pe toţi doritorii de a contribui cu donaţii la aceasta acţiune, îndemnindu-i să fie alături de copiii care aşteaptă sprijinul nostru.

Anatolie Josan, preşedintele TNL din sectorul Centru Chişinău, a vorbit despre faptul că este binevenită această binefacere. El este şi preşedintele holdingului “Jas Grup”, care practică des acţiuni de caritate, sponsorizînd deja circa 180 ediţii de carţi, multe fiind pentru copii, donaţii pentru orfelinate, ultima fiind o donaţie de jucării şi haine pentru “Centrul de Plasament şi reabilitare pentru copii de vîrsta fragedă” de pe str.Cormescu din Chişinău. Anatol a menţionat şi faptul că, pe lîngă oamenii de rînd, TNL doreşte să îi mobilizeze şi pe agenţii economici să contribuie la această campanie de binefacere.

Denis Toma, preşedinte TNL din sectorul Botanica Chişinău, a spus că în Republica Moldova sunt multe persoane care au posibilitatea de a contribui cu donaţii, pentru a aduce bucurie în inimile copiilor, care au nevoie de ajutorul comunităţii.

TNL a adoptat o declaraţie, textul urmează:

Declaraţia Tinerilor Naţional-Liberali, care au demarat o acţiune de Ziua Copilului “Dar din dar se face Raiul”

Noi, Tinerii Naţionali Liberali din Republica Moldova — aripa tînără a PNL — începem azi în centru Chişinăului, campania de colectare a donaţiilor pentru copiii orfani şi familii social vulnerabile, cu genericul “Dar din dar se face Raiul”.

În Scuarul Europei (intrarea spre Aleea Clasicilor din Parcul Central) am plasat un Cort PNL, în care stăm de vorbă cu cetăţenii interesaţi să participe la campanie, colectăm donaţii (haine, jucării, încălţăminte, dulciuri, etc.), le explicăm trecătorilor obiectivul acestei acţiuni de caritate. După încheierea acţiunii, cu ajutorul filialelor teritoriale ale PNL, vom repartiza donaţiile colectate şcolilor-internat, orfelinatelor, familiilor social defavorizate cu mulţi copii. Conducerile teritoriale ale PNL ne vor sugera instituţiile educaţionale pentru donaţii.

TNL a organizat o asemenea acţiune şi pe 1 iunie 2008, în cadrul căreia au donat copiilor de la şcoala-internat “Aşchiuţă” din Chişinău, cadouri cumpărate din banii colectaţi cu ajutorul suporterilor meciurilor de fotbal dintre echipele mai multor partide din Republica Moldova.

Îi invităm pe toţi doritorii de a contribui cu donaţii la această acţiune, îndemnîndu-i să fie alături de copiii care aşteaptă sprijinul nostru.

Serviciul de presă al PNL

La Cahul, echipa PNL este optimistă Propunerile legislative ale PNL privind dreptul la autoidentificare (de a te numi român)