Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

TNL demarează, în Scuarul Europei, o acţiune de comemorare a zilei de 28 iunie

|versiune pentru tipar||
PNL / 25 iunie 2010
Partidul Naţional Liberal

Partidul National Liberal a depus pe 22 iunie 2010, la Primaria Chisinau, o declaratie prealabila, in care a adus la cunostinta ca, in perioada 25 iunie 2010 — 03 iulie 2010 inclusiv, intre orele 10:00 şi 20:00, Tinerii National-Liberali (TNL) — aripa tinara a Partidului National Liberal — va desfasura, cu ocazia implinirii a 70 de ani de la ocuparea Basarabiei de catre Armata URSS, o actiune de sensibilizare a cetatenilor asupra tragediei produse pentru populaţia din acest teritoriu in anul 1940.

Actiunea include instalarea unui cort asamblabil, in care vor sta tinerii participanti, la intrarea pe Aleea Clasicilor din Parcul central Stefan cel Mare (Scuarul Europei). Tinerii vor explica doritorilor de a discuta esenta tragicului eveniment de la 28 iunie 1940, cind Basarabia a fost ocupata de Armata Sovietica, urmare a ultimatumului inaintat Guvernului Romaniei prin Pactul Molotov-Ribbentrop, vor aduna semnaturi ale celor care vor lichidarea consecintelor acestui Pact criminal Stalin-Hitler.

Pe cortul PNL vor fi afisate banere cu urmatoarele texte:

“PNL este pentru Unirea cu Romania — calea cea mai scurta pentru a ajunge in NATO si UE!”
“PNL cere Rusiei si Germaniei lichidarea consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop!”
“Nimic nu va impiedica reunificarea celor doua state romanesti!”

Pe data de 28 iunie, in cadrul acestei manifestari de noua zile a PNL, va avea loc o coborire in berna a drapelelor PNL in Scuarul Europei, o conferinta de presa la Info-prim-neo la ora 10.00, apoi remiterea, de catre tinerii national-liberali, Ambasadei Germaniei, a unei scrisori adresate de formatiune Cancelarului german Angela Merkel, prin care i se solicita ca, impreuna cu Presedintele rus Dmitri Medvedev, sa demareze lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop, ceea ce inseamna revenirea Basarabiei la Patria-mama Romania.

In scrisoarea adresata Primariei sint numite persoanele responsabile, imputernicite de TNL sa asigure zilnic buna desfasurare a actiunii. PNL a primit exemplarul doi al scrisorii depuse privind manifestarea, pe care sta stampila si semnatura de inregistrare. PNL are confirmarea verbala a responsabililor de la primarie privind instiintarea politiei asupra actiunii.

PNL ii invita pe toti cei ce doresc sa semneze pentru lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop sa vina la cortul PNL din Scuarul Europei.

Serviciul de presa al PNL

Declaraţia Partidului Naţional Liberal privind momentul politic din Republica Moldova PNL sprijina Decretul prezidential privind 28 iunie — Zi a comemorarii victimelor ocupatiei sovietice