Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL se pregăteşte de alegeri parlamentare anticipate

|versiune pentru tipar||
PNL / 18 septembrie 2010
Partidul Naţional Liberal

Simbata a avut loc sedinta Delegatiei Politice Nationale a Partidului National Liberal, care a facut bilantul participarii partidului la referendumul constitutional si a stabilit sarcinile formatiunii in perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare anticipate si locale.

Conducerea PNL a apreciat oportunitatea referendumului constitutional, care a permis — intr-un spatiu public pentru dezbateri publice blocat si tabuizat, deja de noua conducere, liberal-democrata, dupa 29 iulie 2009, — sa-si faca stiut mesajul unionist clar, in scopul convingerii populatiei ca cea mai scurta calea de accedere spre NATO si UE este unirea cu Romania.

PNL, dupa un referendum esuat, va trebui sa-si revizuiasca prevederea programatica privind alegerea Presedintelui prin vot direct si sa cheme populatia sa nu voteze Stinga filorusa, care este piedica principala in accederea R.Moldova in spatiul de civilizatie europeana.

Presedintele partidului a mentionat ca PNL isi consolideaza structurile de sprijin in teritoriu, atrage noi membri, lucru ce se desfasoara cu mult mai usor dupa prestatia in public a membrilor conducerii PNL, care au fost prezenti in dezbaterile electorale cu mesajul PNL.

Echipele teritoriale identifica grupuri de sprijin in fiecare localitate din raioane si colecteaza problemele localitatilor, ca si faradelegile, abuzurile oponentilor politici si ale guvernantilor, ale administratiei publice raionale, municipale, locale. PNL ii invita pe cetateni sa mearga sa contacteze la sediile PNL din raioane cu echipele de acolo. Pe site-ul PNL vor fi publicate sediile PNL din raioane.

PNL a discutat formulele negociabile de participare la alegerile parlamentare anticipate. Membrii DPN si-au exprimat disponibilitatea pentru un Bloc PL-PNL, dar se pregateste pentru participarea separata a PNL. PNL considera ca exista minimum in R.Moldova 5 la suta din oameni cu demnitate nationala romaneasca, cei care vor aprecia ca prezenta unui partid unionist in Legislativ ar fi o garantie de aparare a demnitatii nationale, a valorilor nationale, a idealului national al reintregirii natiunii romane.

DPN a delegat BPC dreptul de a negocia formulele de participare in bloc la alegerile parlamentare anticipate si de a adopta decizii in contextul apropiatei campanii electorale.

Serviciul de presă al PNL

Propunerile PNL privind reintregirea Republicii Moldova Mesaj al Partidului Naţional Liberal către membrii Partidului Liberal