Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Filialele PNL se pregătesc de alegeri locale

|versiune pentru tipar||
PNL / 1 martie 2011
Partidul Naţional Liberal

Duminica, 27 februarie, au avut loc doua conferinte teritoriale ale PNL — la Soroca si la Causeni. Urmare a alegerilor parlamentare anticipate, s-au constituit echipe structurate ale PNL in raioane si se produce clivajul electoratului, in directia selectarii si mobilizarii votantilor PNL, care a lansat, in scrutinul trecut, Mesajul Unirii cu Romania, ca cea mai scurta cale de integrare a Republicii Moldova in NATO si UE.

Delegatii la conferinte au mentionat multiplele asteptari si marile dezamagiri legate de Alianta pentru Integrare Europeana, constituita, cu greu, dupa 28 noiembrie 2011. Scandalurile din Alianta, declansate in ultimul timp, provoaca deznadejde pe oamenii, adusi la limita saraciei.

Presedintii organizatiilor teritoriale de la Soroca si Causeni au prezentat rapoarte despre activitatea desfasurata de structurile teritoriale, de Delegatiile politice raionale, dupa care au vorbit membrii conducerii partidului — Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, Anatol Revenco, vicepresedinte al PNL, si Petru Moisei, Secretar General al PNL.

Conducatorii PNL au explicat ce sarcini stau in fata PNL, au avertizat in legatura cu pericolele ce provin de la partidele parlamentare, in viitorul scrutin, care deja ii intimideaza pe candidatii de la partidele extraparlamentare, “sugerindu-le” sa nu candideze decit din partea guvernantilor, pentru ca, “in caz contrar, nu vor avea bani publici si fonduri europene”.

Acesta e cel mai mare risc si e cel mai mare pericol, PNL fiind interesat sa existe conditii democratice si concurenta loiala in viitorul scrutin local. Partidele parlamentare, profitind de pirghiile administrative, isi promoveaza abuziv candidatii, care nu sint cei mai buni, ci cei care sint interesati de treuca Puterii si care sint “proslaviti”, “pe alocuri”, prin “activitati intense”, impotriva fortelor democratice, desfasurate anterior in Partidul Comunistilor sau in cadrul actualelor partide de guvernamint, care preiau integral practicile comunistilor, in loc sa instituie, mai ales in campaniiile electorale, practicile europene.

Filialele rationale si-au ales conducerea si se mobilizeaza pentru alegerile locale, pregatind platformele si listele de candidati pentru primari si consilieri, pe care le vor prezenta alegatorilor.

Serviciul de presa al PNL
Sursa: www.pnl.md

TNL-istii au organizat un flash-mob contra PLDM=“Harbuz” (nu Stejar) Tinerii naţional-liberali — nr.3 în top